Čokoladni tartufi

Čas priprave: 10 min
Ogljikovi hidrati (kos): 9 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (kos):
- 9 g ogljikovih hidratov
- 8 g sladkorjev
- 3 g maščob
- 65 kcal
Potrebujete (28 kos):
- 340 g datljev brez koščice
- 80 g mandljev
- 25 g grenkega kakava v prahu + posip
- 2 žlici sončničnega olja
- 1 žlica vaniljevega extrakta
Priprava
- Vse sestavine stresite v mešalnik in jih mešajte do gladke in čvrste mase.
- Iz mase naredite kroglice in jih povaljajte v grenkem kakavu v prahu.
Kroglice lahko po želji povaljate v sezamova semena, kokosovo moko, nasekljane oreščke. Samo maso lahko po želji obogatite z vam ljubim okusom – pomaranča, kava, rum … Bodite pozorni pri vrednostih ogljikovih hidratov.
Čokoladni tartufi naj bodo le priložnostni posladek.