Čokoladni tartufi

Čas priprave: 10 min

 Ogljikovi hidrati (kos): 9  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (kos):

  • 9 g ogljikovih hidratov
  • 8 g sladkorjev
  • 3 g maščob
  • 65 kcal

Potrebujete (28 kos):

  • 340 g datljev brez koščice
  • 80 g mandljev
  • 25 g grenkega kakava v prahu + posip
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 1 žlica vaniljevega extrakta

Priprava

  1. Vse sestavine stresite v mešalnik in jih mešajte do gladke in čvrste mase.
  2. Iz mase naredite kroglice in jih povaljajte v grenkem kakavu v prahu.

Kroglice lahko po želji povaljate v sezamova semena, kokosovo moko, nasekljane oreščke. Samo maso lahko po želji obogatite z vam ljubim okusom – pomaranča, kava, rum … Bodite pozorni pri vrednostih ogljikovih hidratov.

Čokoladni tartufi naj bodo le priložnostni posladek.

Objavljeno v: Sladice