Čokoladno-bananin mousse

Čas priprave: 15 min
Čas hlajenja: 2 uri
Ogljikovi hidrati (porcija): 18 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (1 porcija / 128 g):
- 18.7 g ogljikovih hidratov
- 4.2 g vlaknin
- 5.8 g beljakovin
- 13 g maščob
- 226 kcal / 0.946 kJ
Potrebujete (4 porcije)
- 75 g temne čokolade brez mleka, sesekljane na drobne koščke
- 2 žlici grobo sesekljanih pistacij
- 2 žlički vanilijevega ekstrata
- 200 g rastlinskega grškega jogurta
- 2 žlici kakava v prahu
- 1 velika olupljena banana
- 2 žlici vrele vode
Priprava
- Čokolado stopite nad paro, tako da jo daste v posodo, ki jo postavite nad kozico z vrelo vodo. Vodo v kozici počasi segrevajte, dokler se čokolada nad paro popolnoma ne stopi. Na kos peki papirja na tanko namažite 2 žlici stopljene čokolade. Nato na čokolado potresite sesekljane pistacije in jo dajte v hladilnik, da se čokolada strdi.
- Banano, vanilijev ekstrat, 6 žlic jogurta in kakav v prahu dajte v kuhinjski robot in zmiksajte. Dodajte preostalo stopljeno čokolado in 2 žlici vrele vode. Mešajte dokler masa ni dovolj gladka in gosta. Zmes nalijte v 4 kozarce in nato kozarce položite v hladilnik za vsaj 2 uri.
- Ko je mousse pripravljen za serviranje, na vsako sladico prelijte 1 žlico preostalega jogurta. Čokolado z pistacijami nalomite na koščke in z njimi okrasite vašo sladico.