Čokoladno-bananin mousse

 

Čas priprave: 15 min
Čas hlajenja: 2 uri

 Ogljikovi hidrati (porcija): 18 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (1 porcija / 128 g):

  • 18.7 g ogljikovih hidratov
  • 4.2 g vlaknin
  • 5.8 g beljakovin
  • 13 g maščob
  • 226 kcal / 0.946 kJ

Potrebujete (4 porcije)

  • 75 g temne čokolade brez mleka, sesekljane na drobne koščke
  • 2 žlici grobo sesekljanih pistacij
  • 2 žlički vanilijevega ekstrata
  • 200 g rastlinskega grškega jogurta
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 1 velika olupljena banana
  • 2 žlici vrele vode

Priprava

  1. Čokolado stopite nad paro, tako da jo daste v posodo, ki jo postavite nad kozico z vrelo vodo. Vodo v kozici počasi segrevajte, dokler se čokolada nad paro popolnoma ne stopi. Na kos peki papirja na tanko namažite 2 žlici stopljene čokolade. Nato na čokolado potresite sesekljane pistacije in jo dajte v hladilnik, da se čokolada strdi.
  2. Banano, vanilijev ekstrat, 6 žlic jogurta in kakav v prahu dajte v kuhinjski robot in zmiksajte. Dodajte preostalo stopljeno čokolado in 2 žlici vrele vode. Mešajte dokler masa ni dovolj gladka in gosta. Zmes nalijte v 4 kozarce in nato kozarce položite v hladilnik za vsaj 2 uri.
  3. Ko je mousse pripravljen za serviranje, na vsako sladico prelijte 1 žlico preostalega jogurta. Čokolado z pistacijami nalomite na koščke in z njimi okrasite vašo sladico.
Objavljeno v: Brezmesne jedi , Sladice
Viri: