Enolončnica s piščancem

Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 25 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo):  18 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 18 g ogljikovih hidratov
  • 9 g beljakovin
  • 3 g maščob
  • 7 g vlaknin
  • 143 kcal

Potrebujete (6 oseb)

  • 100 g puste prekajene in sesekljane slanine 
  • 4 narezani manjši kosi piščančjih prsi brez kože
  • 1 velika nasekljana čebula
  • 2 zdrobljena stroka česna
  • 2 očiščeni in nasekljani zeleni papriki
  • 2 žlici svežega majarona
  • črni poper
  • 400 g sesekljanega paradižnika (lahko konzerviran)
  • 150 ml piščančje jušne osnove
  • 420 g fižola
  • 2 žlici paradižnikove mezge ali paradižnikovega pireja

Priprava

  1. V večjem loncu na olju prepražite slanino, da postane hrustljava ter jo vzemite ven. Nato v lonec položite piščančji file in ga prepražite tako, da porjavi na obeh straneh.
  2. Dodajte česen in poper ter pražite še 2-3 minute.
  3. V lonec dajte hrustljavo praženo slanino ter ostale sestavine, dobro premešajte, zalijte in na zmernem ognju kuhajte 40-45 minut. 

Nasvet

Piščanca lahko zamenjate s svinjino ali puranom.

Objavljeno v: Kosila , Juhe
Viri:
  • diabetes.org.uk