Enolončnica s piščancem
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 25 min
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 18 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 18 g ogljikovih hidratov
- 9 g beljakovin
- 3 g maščob
- 7 g vlaknin
- 143 kcal
Potrebujete (6 oseb)
- 100 g puste prekajene in sesekljane slanine
- 4 narezani manjši kosi piščančjih prsi brez kože
- 1 velika nasekljana čebula
- 2 zdrobljena stroka česna
- 2 očiščeni in nasekljani zeleni papriki
- 2 žlici svežega majarona
- črni poper
- 400 g sesekljanega paradižnika (lahko konzerviran)
- 150 ml piščančje jušne osnove
- 420 g fižola
- 2 žlici paradižnikove mezge ali paradižnikovega pireja
Priprava
- V večjem loncu na olju prepražite slanino, da postane hrustljava ter jo vzemite ven. Nato v lonec položite piščančji file in ga prepražite tako, da porjavi na obeh straneh.
- Dodajte česen in poper ter pražite še 2-3 minute.
- V lonec dajte hrustljavo praženo slanino ter ostale sestavine, dobro premešajte, zalijte in na zmernem ognju kuhajte 40-45 minut.
Nasvet
Piščanca lahko zamenjate s svinjino ali puranom.