File osliča na zelenjavi

Čas priprave: 30 min
Čas kuhanja: 30 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo):  7 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 7 g ogljikovih hidratov
  • 29 g beljakovin
  • 9 g maščob
  • 230 kcal

Potrebujete (2 osebi)

  • 300 g fileja osliča
  • 100 g korenja
  • 1 mali por
  • 100 g korena zelene
  • 20 g dietne margarine
  • 2 manjša paradižnika
  • 3 čajne žlice sveže sesekljanega kopra
  • limonin sok
  • sol

Priprava

  1. Korenje razrežemo na kocke, por razpolovimo, operemo in zrežemo na ozke trakove. Zeleno narežemo na kocke.
  2. Segrejemo 5 g margarine, ji dodamo korenje, por in zeleno, zalijemo z malo vode in dušimo.
  3. Operemo fileje osliča, popivnamo s krpo (ne papirnato!), pokapamo z limonovim sokom in pustimo stati 15 minut.
  4. Olupimo paradižnik in ga narežemo na rezine.
  5. Ribje fileje natremo s soljo.
  6. Zelenjavo damo v folijo za pečenje in nanjo položimo ribje fileje. Na vrh filejev damo rezine paradižnika in kosme margarine ter potresemo z dvema žličkama kopra. Folijo zapremo ter jo z vilicami večkrat prebodemo.
  7. Damo jo na mrzlo mrežo v pečico na srednjo višino in pečemo 20 minut na 200 °C.
  8. Jed vzamemo iz folije, jo prelijemo s sokom od pečenja in potresemo s preostalim koprom.

Nasvet:

  • Ponudimo z mešano solato ter rižem ali krompirjem (ustrezno količini predpisanih ogljikovih hidratov.
  • Nabodalo lahko obogatite tudi z drugo vrsto zelenjave ali sadja.
Objavljeno v: Kosila
Viri: