File osliča na zelenjavi

Čas priprave: 30 min
Čas kuhanja: 30 min
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 7 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 7 g ogljikovih hidratov
- 29 g beljakovin
- 9 g maščob
- 230 kcal
Potrebujete (2 osebi)
- 300 g fileja osliča
- 100 g korenja
- 1 mali por
- 100 g korena zelene
- 20 g dietne margarine
- 2 manjša paradižnika
- 3 čajne žlice sveže sesekljanega kopra
- limonin sok
- sol
Priprava
- Korenje razrežemo na kocke, por razpolovimo, operemo in zrežemo na ozke trakove. Zeleno narežemo na kocke.
- Segrejemo 5 g margarine, ji dodamo korenje, por in zeleno, zalijemo z malo vode in dušimo.
- Operemo fileje osliča, popivnamo s krpo (ne papirnato!), pokapamo z limonovim sokom in pustimo stati 15 minut.
- Olupimo paradižnik in ga narežemo na rezine.
- Ribje fileje natremo s soljo.
- Zelenjavo damo v folijo za pečenje in nanjo položimo ribje fileje. Na vrh filejev damo rezine paradižnika in kosme margarine ter potresemo z dvema žličkama kopra. Folijo zapremo ter jo z vilicami večkrat prebodemo.
- Damo jo na mrzlo mrežo v pečico na srednjo višino in pečemo 20 minut na 200 °C.
- Jed vzamemo iz folije, jo prelijemo s sokom od pečenja in potresemo s preostalim koprom.
Nasvet:
- Ponudimo z mešano solato ter rižem ali krompirjem (ustrezno količini predpisanih ogljikovih hidratov.
- Nabodalo lahko obogatite tudi z drugo vrsto zelenjave ali sadja.