Gaspačo
Čas priprave: 15-20 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 13 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija – 370 g):
- 13 g ogljikovih hidratov
- 11 g sladkorjev
- 5 g vlaknin
- 3 g beljakovin
- 4 g maščob
- 102 kcal
Potrebujete (4 porcije):
- 750 g zrelih narezanih paradižnikov
- 300 ml paradižnikove mezge ali omake
- 2 žlici vinskega kisa
- 1 žlica olivnega olja
- ščepec sladkorja
- 1 fino nasekljana rdeča čebula
- 1/2 na drobno narezane kumare
- bazilika
- poper
- sol
- tabasko (po želji)
- kocke ledu
Priprava
- Polovico količine paradižnika stresite v mešalnik in mu dodajte mezgo (omako), kis, olje, sladkor in tabasko). Mešajte do gladke mase. Če je progosta, ji dodajte še malo paradižnika. Prelijte v servirni lonček.
- Preostale sestavine primešajte k masi, dodajte kocko ali dve ledu ter servirajte.