Gobe s česnom

Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 10 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 1 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 1 g ogljikovih hidratov
- 1 g vlaknin
- 3 g beljakovin
- 2 g maščob
- 35 kcal
Potrebujete (8 porcij)
- 1 žlica oljčnega olja
- 1/2 nasekljanega svežega rdečega čilija, brez semen
- 3 drobno sesekljani stroki česna
- 750 g na debelo narezanih gob
- 3 žlice suhega belega vina
- 2 žlici svežega peteršilja
- sveže mlet črni poper
- V nelepljivi ponvi segrejte olje. Dodajte čili in česen ter pražite 1-2 minuti.
- Dodajte gobe in jih pražite tako dolgo, dokler tekočina ne izpari. Dodajte še vino in peteršilj. Začinite in kuhajte nadaljnji 2 minuti.
Nasvet
- Poskusite dodati nekaj različnih vrst gob, na primer ostrige ali šitake.
- Postrezite z veliko solate in/ali kot prilogo k piščancu ali mesu na žaru.
- K jedi lahko primešate tudi jajce. (Upoštevajte vrednosti.)
- Če želite, lahko iz gob pripravite smetanovo omako, pri čemer svetujemo, da ohranite nekaj tekočine, ki jo izločijo gobe, saj bo omaka tako bolj polnega okusa. (Upoštevajte vrednosti.)