Govedina chop suey

Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 15 min
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 23 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 55 g ogljikovih hidratov
- 38 g beljakovin
- 16 g maščob
- 11 g vlaknin
- 11 g sladkorjev
- 540 kcal
Potrebujete (2 osebi)
- 2 žlici repičnega olja
- 200 g na tanjše trakove narezano govedino
- 1 čajna žlica olupljenega in naribanega ingverja
- 4 stroki česna, narezani na lističe
- 1 fino nasekljana čebula
- 1 korenček, narezan na trakove
- 1 rdeča paprika, na tanko narezana
- 150 g brokolija
- 75 g mladega fižola v stroku
- 300 g kuhanih rezancev
- 2 žlici sezama
Priprava
- Segrejte olje v večji ponvi ali voku. Dodajte govedino in pražite 1 minuto, nato pa dodajte še česen in ingver ter mešajte še dobro minuto.
- Iz ponve poberite govedino, česnu in ingverju pa dodajte še čebulo in korenje. po 2 minutah sestavinam dodajte poper in brokoli ter pražite 2-3 minute.
- Zelenjavi dodajte 2-3 žlice vode, premešajte pokrijte in pustite na zmernem ognju 2 minuti.
- V ponev vrnite govedino in vse sestavine dobro premešajte. Dodajte mlad fižol v stroku in kuhane rezance, dobro premešajte in pustite na ognju še nekaj minut.
- Servirajte s sezamom