Govedina chop suey

Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 15 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo):  23 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 55 g ogljikovih hidratov
  • 38 g beljakovin
  • 16 g maščob
  • 11 g vlaknin
  • 11 g sladkorjev
  • 540 kcal

Potrebujete (2 osebi)

  • 2 žlici repičnega olja
  • 200 g na tanjše trakove narezano govedino
  • 1 čajna žlica olupljenega in naribanega ingverja
  • 4 stroki česna, narezani na lističe
  • 1 fino nasekljana čebula
  • 1 korenček, narezan na trakove
  • 1 rdeča paprika, na tanko narezana
  • 150 g brokolija
  • 75 g mladega fižola v stroku
  • 300 g kuhanih rezancev
  • 2 žlici sezama

 

Priprava

  1. Segrejte olje v večji ponvi ali voku. Dodajte govedino in pražite 1 minuto, nato pa dodajte še česen in ingver ter mešajte še dobro minuto.
  2. Iz ponve poberite govedino, česnu in ingverju pa dodajte še čebulo in korenje. po 2 minutah sestavinam dodajte poper in brokoli ter pražite 2-3 minute.
  3. Zelenjavi dodajte 2-3 žlice vode, premešajte pokrijte in pustite na zmernem ognju 2 minuti.
  4. V ponev vrnite govedino in vse sestavine dobro premešajte. Dodajte mlad fižol v stroku in kuhane rezance, dobro premešajte in pustite na ognju še nekaj minut.
  5. Servirajte s sezamom

 

Objavljeno v: Kosila