Juha s pečenim česnom in gobami
Čas priprave: 25 min
Kuhanje: 40 min
Ogljikovi hidrati (na kos): 27 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 27 g ogljikovih hidratov
- 14 g beljakovin
- 4 g maščob
- 10 g vlaknin
- 9 g sladkorjev
- 215 kcal
Potrebujete (4 osebe)
- 4 glave česna
- 2 žlici olja
- 1 velika čebula, nasekljana
- 350 g šampinjonov, narezanih
- 150 g mešanih gob, narezanih
- 500 ml vode z zelenjavno kocko
- beli poper
- timijan
- 1 konzerva belega fižola
- 100 ml posnetega mleka
- 3 žlice grškega jogurta brez maščobe
- črni poper
Priprava
- Segrejte pečico na 190 ºC.
- Na pekač položite neolupljene stroke česna, ki ste jih predhodno premazali z oljem. Pecite 30-35 minut.
- Razliko olja zlijte v ponev in dodajte čebulo, ki jo pražite do zlato rumene barve.
- K čebuli stresite šampinjone in kuhajte 5 minut, da se zmehčajo. Dodajte vodo z zelenjavno kocko, poper in timijan ter dobro premešajte in pustite vreti na nizkem ognju 5 minut.
- Pečen česen olupite in ga s fižolom vred dodajte k šampinjonom, premešajte in pustite, da zmerno vre.
- Dodajte mleko, nato pa vse zmešajte s paličnim mešalnikom, da dobite kremno juho in odstavite z ognja.
- Mešanico ostalih gob v posebni ponvi na hitro prepražite.
- Pripravljeni juhi dodajte jogurt in pražene gobe. Okrasite s poprom in timijanom.