Juha s pečenim česnom in gobami

Čas priprave: 25 min
Kuhanje: 40 min

 Ogljikovi hidrati (na kos): 27 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 27 g ogljikovih hidratov
  • 14 g beljakovin
  • 4 g maščob
  • 10 g vlaknin
  • 9 g sladkorjev
  • 215 kcal

Potrebujete (4 osebe)

  • 4 glave česna
  • 2 žlici olja
  • 1 velika čebula, nasekljana
  • 350 g šampinjonov, narezanih
  • 150 g mešanih gob, narezanih
  • 500 ml vode z zelenjavno kocko
  • beli poper
  • timijan
  • 1 konzerva belega fižola
  • 100 ml posnetega mleka
  • 3 žlice grškega jogurta brez maščobe
  • črni poper

Priprava

  1. Segrejte pečico na 190 ºC. 
  2. Na pekač položite neolupljene stroke česna, ki ste jih predhodno premazali z oljem. Pecite 30-35 minut.
  3. Razliko olja zlijte v ponev in dodajte čebulo, ki jo pražite do zlato rumene barve.
  4. K čebuli stresite šampinjone in kuhajte 5 minut, da se zmehčajo. Dodajte vodo z zelenjavno kocko, poper in timijan ter dobro premešajte in pustite vreti na nizkem ognju 5 minut.
  5. Pečen česen olupite in ga s fižolom vred dodajte k šampinjonom, premešajte in pustite, da zmerno vre.
  6. Dodajte mleko, nato pa vse zmešajte s paličnim mešalnikom, da dobite kremno juho in odstavite z ognja.
  7. Mešanico ostalih gob v posebni ponvi na hitro prepražite.
  8. Pripravljeni juhi dodajte jogurt in pražene gobe. Okrasite s poprom in timijanom.
Objavljeno v: Malice , Kosila , Večerje , Brezmesne jedi , Juhe