Špageti s piščancem
Le dvajset minut vas loči od odličnega obroka, ki zahteva malo olja in ne povzroča izgube vitaminov.

Čas priprave: 20 minut
Količina: 3 osebe
Ogljikovi hidrati (na osebo): 63 g |
Na odraslo osebo:
- 63 g ogljikovih hidratov
- 438 kcal/1830 kJ
- 30 g beljakovin
- 3 g vlaknin
- 9 g vseh maščob
- 2 g nasičenih maščob
- 497 mg natrija
Potrebujete
- 1 žlica rastlinskega olja (priporočamo olivno, sezamovo, laneno, olje oljne ogrščice ipd.)
- 1 tanko narezan, približno 125 g težak kos piščančjih prsi brez kosti in kože
- 1 tanko narezan šop mlade čebule
- 100 g obrezanega in razpolovljenega stročjega graha
- 1 drobno nasekljan rdeč feferon
- 75 g na koščke narezane kuhane šunke
- 250 g tankih jajčnih špagetov
- po želji in okusu: 2 žlici temne sojine omake
- po želji in okusu: 2 žlici sesekljanega svežega koriandra
Priprava
- Olje segrejemo v ponvi, dodamo meso in 2-3 minute pražimo, obenem pa ga nenehno mešamo. Dodamo mlado čebulo, stročji grah in feferon ter še 2 minuti pražimo in mešamo. Primešamo sojino omako in šunko.
- Medtem skuhamo špagete. Stresemo jih v veliko posodo kropa in kuhamo po navodilih proizvajalca. Ko so pripravljeni, jih temeljito odcedimo.
- Zmešamo rezance, meso z zelenjavo in koriander, preložimo v pogreto skledo in takoj ponudimo.