Kolač s črnim ribezom in jabolkom

Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 35-40 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo): 18 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 18 g ogljikovih hidratov
  • 3 g beljakovin
  • 8 g maščob
  • 2 g vlaknin
  • 10 g sladkorjev
  • 156 kcal

Potrebujete (12 oseb)

  • 2 naribani jabolki
  • 2 srednje veliki jajci
  • vanilja
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 100 ml olja
  • 150 g  polnozrnate moke
  • pecilni prašek ali mlinski kamen
  • 150 g črnega ribeza

Priprava

  1. Pečico segrejte na 180 ºC. Namestite pekač v velikosti 27 cm × 12 cm.
  2. V posodi zmešajte jajca, vaniljo, sladkor in olje nato dodajte še jabolka in moko in pecilni prašek.
  3. Nežno primešajte črni ribez.
  4. Maso vlijte v pekač in pecite 25 minut da zlato porumeni. 

Nasvet

Pecivu lahko dodate še druge arome, kot na primer limono, mandelj ali pomarančo.
Če ne veste, kdaj je pecivo pečeno, lahko preverite tako, da vzamete nož (ali zobotrebec) in zapičite v biskvit. Če je slednji pečen, je nož (ali zobotrebec) čist.

Objavljeno v: Sladice