Košarica iz polente
Čas priprave: 30 minut
Ogljikovi hidrati (na kos): 29 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na kos):
- 29 g ogljikovih hidratov
- 3 g beljakovin
- 3 g vlaknin
- 4 g maščob
- 61 mg kalija
- 15 mg magnezija
- 170 kcal / 710 kJ
Potrebujete (4 porcije)
- 150 g koruznega zdroba
- sol
- žlica olja
- voda
Priprava
- Če kuhate instant polento, jo pripravite po navodilih proizvajalca.
- Vodo vlijte v večjo kozico, solite in počakajte, da zavre.
- Ko voda zavre, v vmešavanjem vanjo stresajte polento in mešajte dokler ne bo pripravljena.
Izdelava košarice
- možnost:
Ko se polenta malo ohladi, jo vlijte v skledico ali model in počakajte, da se popolnoma shladi. nato jo stresite iz modelčka. Iz sredine izdolbite luknjico. - možnost:
Ko se polenta rahlo ohladi, jo počasi vlivajte v skodelico ali model. Sprva le po stenah, nato pa napolnite tudi dno. naj stene ne bodo pretanke. Ko se polenta popolnoma ohladi, jo stresite iz modela.
Košarico iz polente napolnite z vam ljubim obrokom in lahko služi kot predjed ali glavna jed.