Košarica iz polente

Čas priprave: 30 minut

 Ogljikovi hidrati (na kos): 29 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na kos):

  • 29 g ogljikovih hidratov
  • 3 g beljakovin
  • 3 g vlaknin
  • 4 g maščob
  • 61 mg kalija
  • 15 mg magnezija
  • 170 kcal / 710 kJ

Potrebujete (4 porcije)

  • 150 g koruznega zdroba
  • sol
  • žlica olja
  • voda

Priprava

  1. Če kuhate instant polento, jo pripravite po navodilih proizvajalca.
  2. Vodo vlijte v večjo kozico, solite in počakajte, da zavre.
  3. Ko voda zavre, v vmešavanjem vanjo stresajte polento in mešajte dokler ne bo pripravljena.

Izdelava košarice

  1. možnost:
    Ko se polenta malo ohladi, jo vlijte v skledico ali model in počakajte, da se popolnoma shladi. nato jo stresite iz modelčka. Iz sredine izdolbite luknjico.
  2. možnost:
    Ko se polenta rahlo ohladi, jo počasi vlivajte v skodelico ali model. Sprva le po stenah, nato pa napolnite tudi dno. naj stene ne bodo pretanke. Ko se polenta popolnoma ohladi, jo stresite iz modela.

Košarico iz polente napolnite z vam ljubim obrokom in lahko služi kot predjed ali glavna jed.

Save

Objavljeno v: Kosila , Brezmesne jedi
Viri: