Lososov zrezek s koromačem
Čas priprave: 15 min (brez dušenja)
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 8 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 8 g ogljikovih hidratov
- 31 g beljakovin
- 15 g maščob
- 380 kcal / 1596 kJ
Potrebujete (4 osebe )
- 4 lososovi zrezki (po 150 g)
- 1 limona
- 2 jušni žlici olja
- 2 čajni žlici masla
- 2 gomolja koromača
- 4 korenčki
- 150 ml zelenjavne juhe
- sol
- poper
- dekoracija: zeliščno maslo in sveže nasekljan koper
Priprava
- Lososove zrezke operemo in otremo. Limono iztisnemo in pokapamo z limonovim sokom, solimo in popramo. V ponvi segrejemo olje, v njem raztopimo maslo in pečemo lososa na vsaki strani 3 minute.
- koromač operemo, očistimo, odstranimo stržen in narežemo na trakove. korenčke očistimo, olupimo in prav tako narežemo na trakove. Vse skupaj dodamo k ribi in pražimo kratek čas.
- Prilijemo zelenjavno juho, pokrijemo in dušimo 15 minut. Solimo in popramo.
- Lososove zrezke obložimo z zelenjavo in po vrhu damo po 1 kos zeliščnega masla. Posujemo s sesekljanim koprom in postrežemo.
Poleg ponudimo krompir, proseno kašo, riž, kuskus ali popečeno zelenjavo (npr. cvetača).