Lososov zrezek s koromačem

Čas priprave: 15 min (brez dušenja)

 Ogljikovi hidrati (na porcijo):  8 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 8 g ogljikovih hidratov
  • 31 g beljakovin
  • 15 g maščob
  • 380 kcal / 1596 kJ

Potrebujete (4 osebe )

  • 4 lososovi zrezki (po 150 g)
  • 1 limona
  • 2 jušni žlici olja
  • 2 čajni žlici masla
  • 2 gomolja koromača
  • 4 korenčki
  • 150 ml zelenjavne juhe
  • sol
  • poper
  • dekoracija: zeliščno maslo in sveže nasekljan koper

Priprava

  1. Lososove zrezke operemo in otremo. Limono iztisnemo in pokapamo z limonovim sokom, solimo in popramo.  V ponvi segrejemo olje, v njem raztopimo maslo in pečemo lososa na vsaki strani 3 minute.
  2. koromač operemo, očistimo, odstranimo stržen in narežemo na trakove. korenčke očistimo, olupimo in prav tako narežemo na trakove. Vse skupaj dodamo k ribi in pražimo kratek čas.
  3. Prilijemo zelenjavno juho, pokrijemo in dušimo 15 minut. Solimo in popramo.
  4. Lososove zrezke obložimo z zelenjavo in po vrhu damo po 1 kos zeliščnega masla. Posujemo s sesekljanim koprom in postrežemo.

Poleg ponudimo krompir, proseno kašo, riž, kuskus ali popečeno zelenjavo (npr. cvetača).

Objavljeno v: Kosila
Viri: