Malinin jogurtov sladoled
Čas priprave: 10 min + 1,5-2 uri za zamrznitev
Ogljikovi hidrati (porcija): 4 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 4 g ogljikovih hidratov
- 1 g vlaknin
- 7 g beljakovin
- 1 g maščob
- 57 kcal / 239 kJ
Potrebujete (11 porcij):
- 300 g svežih malin
- 500 g grškega jogurta
- 50 g sladila
Priprava
- Polovico malin dajte v mešalnik in mešajte, dokler ne nastane malinov pire.
- Skupaj zmešajte jogurt in sladilo ter mešanico položite v posodo, primerno za zamrzovanje. Pustite v skrinji 1 uro, nato nežno vmešajte malinov pire ter preostale maline.
- Čez 30 minut ponovno vzemite iz zamrzovalnika ter zmes premešajte in položite nazaj v zamrzovalnik. Pustite v zamrzovalniku še 30 minut oziroma dokler se ne strdi.
- Sladoled vsaj 5 minut pred serviranjem vzemite iz zamrzovalnika.
Nasvet
- Lahko uporabite tudi drugo sadje (npr. mango, borovnice, jagode, nektarine …).
- sladoledu lahko po želji dodate tudi začimbe (vanilja, cimet, rum …).