Malinin jogurtov sladoled

Čas priprave: 10 min + 1,5-2 uri za zamrznitev

 Ogljikovi hidrati (porcija): 4  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 4 g ogljikovih hidratov
  • 1 g vlaknin
  • 7 g beljakovin
  • 1 g maščob
  • 57 kcal / 239 kJ

Potrebujete (11 porcij):

  • 300 g svežih malin
  • 500 g grškega jogurta
  • 50 g sladila

Priprava

  1. Polovico malin dajte v mešalnik in mešajte, dokler ne nastane malinov pire.
  2. Skupaj zmešajte jogurt in sladilo ter mešanico položite v posodo, primerno za zamrzovanje. Pustite v skrinji 1 uro, nato nežno vmešajte malinov pire ter preostale maline.
  3. Čez 30 minut ponovno vzemite iz zamrzovalnika ter zmes premešajte in položite nazaj v zamrzovalnik. Pustite v zamrzovalniku še 30 minut oziroma dokler se ne strdi.
  4. Sladoled vsaj 5 minut pred serviranjem vzemite iz zamrzovalnika.

Nasvet

  • Lahko uporabite tudi drugo sadje (npr. mango, borovnice, jagode, nektarine …).
  • sladoledu lahko po želji dodate tudi začimbe (vanilja, cimet, rum …).
Objavljeno v: Brezmesne jedi , Sladice
Viri: