Mehiški taco z nadevom iz mletega mesa in fižola

Čas priprave: 45 min (brez počivanja, praženja in pečenja)

 Ogljikovi hidrati (na osebo):  44 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na osebo):

  • 44 g ogljikovih hidratov
  • 26 g beljakovin
  • 18 g maščob
  • 443 kcal / 1861 kJ

Potrebujete (4 osebe)

  • 100 g moke
  • 100 g koruznega zdroba
  • sol
  • 1 jajce
  • 2 jušni žlici olja
  • 5 jušnih žlic toplenega masla
  • 1 čebula
  • strok česna
  • 1 rumena paprika
  • strok rdečega čilija
  • 200 g mlete govedine
  • 250 g rdečega fižola (iz pločevinke)
  • poper
  • ščepec orientalske kumine
  • 6 jušnih žlic salse (nasekljan paradižnik)
  • 100 g sveže naribanega ementalca (ali drug sir po okusu)

Priprava

  1. Moko, koruzni zdrob, sol in jajce zmešamo. Dodamo 400 ml tople vode in 1 čajno žlico olja ter vse skupaj zmešamo, da nastane redko testo. Testo pustimo počivati 30 minut. Nato v vročem topljenem maslu na obeh straneh spečemo 8 tankih tortilj. Odcedimo jih na papirnatih brisačah, položimo eno na drugo in postavimo na toplo.

  2. Česen in čebulo olupimo in sesekljamo. Papriko očistimo, ji odstranimo semena, jo operemo in narežemo na kocke. Čili očistimo, mu odstranimo semena, ga operemo in drobno sesekljamo. Preostalo olje segrejemo in v njem podušimo čebulo in česen. Dodamo mleto meso, papriko, čili ter vse skupaj pražimo 5 minut. Fižol odcedimo, speremo in damo v ponev. Mešanico začinimo in ji primešamo salso. Kuhamo še 5 minut.
  3. Pečico segrejemo na 200 °C (ventilacijsko pečico na 180 °C). Razgrnemo tortilje in po njih na polovici porazdelimo nadev. Posujemo s sirom in prepognemo. Pečemo v pečici okoli 15 minut.

Nasvet:

  • Koruzne tortilje lahko kupite tudi v trgovini. Upoštevajte hranilne vrednosti.
  • Po okusu lahko v taco dodate malo solate, paradižnika ali druge zelenjave, ki ustreza vašemu okusu.

Save

Save

Objavljeno v: Kosila
Viri: