Mesne kroglice v paradižnikovi omaki
Čas priprave: 40 min
Količina: 4 osebe
Ogljikovi hidrati (na osebo): 12 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na osebo):
- 12 g ogljikovih hidratov
- 30 g beljakovin
- 3 g vlaknin
- 5 g maščob
- 92 mg natrija
- 214 kcal / 895 kJ
Potrebujete:
Za kroglice:
- 500 g mletega mesa
- 1 drobno sesekljana čebula
- 1 strt strok česna
- 1 žlička čilijevih kosmičev
- 3 žlice paradižnikove mezge
- 4 žlice sesekljanega svežega koriandra
Za omako:
- 1 sesekljana čebula
- 1 strt strok česna
- 900 g paradižnikove omake (iz pločevinke ali doma pripravljena)
- 150 ml zelenjavne jušne osnove
- mediteranske začimbe
- sol
- poper
Priprava
- Vse setavine za mesne kroglice zmešamo. Oblikujemo 8 kroglic in jih položimo na plitev pekač.
- Pekač postavimo pod segret žar in kroglice pečemo 6-7 minut oziroma tako dolgo, dokler ne dobijo zlate skorjice in se popolnoma prepečejo. Vmes jih obrnemo.
- Medtem damo v kozico vse sestavine za omako, zavremo, zmanjšamo ogenj in kuhamo še 10 minut. Polovico omake prelijemo v mešalnik in mešamo do gladke mase. Zlijemo nazaj v kozico, dobro zmešamo in temeljito pregrejemo.
- Kroglice položimo v omako in vse skupaj serviramo.