Ocvrtek z zeljem
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 30 min
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 31 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 31 g ogljikovih hidratov
- 12 g beljakovin
- 16 g maščob
- 9 g vlaknin
- 325 kcal
Potrebujete (3 osebe)
- 350 g na kocke narezanega krompirja
- 1 večji očiščen, olupljen in na kocke narezan pastinak
- 4 žlice mleka
- 25 g masla
- 1 žlica olja
- 1 manjša nasekljana čebula
- 1 večji, olupljen in nariban koren
- 100 g fino naribanega zelja
- 3 srednje velika jajca
- poper
Priprava
- Skuhajte krompir in pastinak, odlijte vodo in zmešajte v pire. Prilijte mleko, dodajte maslo in solite.
- Segrejte olje, dodajte čebulo, korenje in zelje ter pražite 5 minut. Dodajte k pireju.
- Razdelite na tri porcije in vsako pražite, da se naredi skorjica.
- Jajca poširajte. Vsakega nato položite na porcijo in prerežite, da se rumenjak izteče po jedi.
Nasvet
Namesto zelja lahko uporabite ohrovt.
Namesto mleka lahko uporabite repično olje.