Pad Thai

Čas priprave: 10 min

Čas kuhanja: 15 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 63  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 63 g ogljikovih hidratov
  • 6 g vlaknin
  • 17 g beljakovin
  • 9 g maščob
  • 408 kcal / 1707 kJ

Potrebujete (4 porcije)

  • 250 g suhih riževih rezancev
  • 2 žlički repičnega olja
  • 6 mladih čebul, narezanih na 1 cm debele kose
  • 3 zdrobljeni stroki česna
  • 3 cm naribanega svežega ingverja
  • 1 drobno narezan tajski čili
  • 1 drobno sesekljana rdeča paprika
  • 1 bučka, narezana na palčke
  • 100 g zamrznjenega fižola
  • 100 g mladega pak choyja (pekinško zelje), liste ločite
  • 200 g fižolovih kalčkov
  • 75 g konzerviranega ananasa v soku, odcejenega, drobno sesekljanega
  • 1 žlica sojine omake brez glutena (z zmanjšano vsebnostjo soli)
  • sok 1 limete
  • 15 g sesekljanega koriandra
  • 50 g nesoljenih arašidov, grobo sesekljanih in popečenih
  • 1 limeta, narezana na rezine

Priprava

  1. Rezance skuhajte po navodilu na embalaži. Potopite jih v hladno vodo, odcedite in postavite na stran.
  2. Olje segrejte v večji ponvi ali v voku. Dodajte mlado čebulo in pražite 3 minute. Dodajte česen, ingver in čili ter pražite še 2 minuti.
  3. Dodajte rdečo papriko in bučko, pražite 1 minuto, nato dodajte cel fižol in pak choy. Mešajte in pražite še 1 minuto.
  4. Vmešajte rezance in pražite 2 minuti. Dodajte še preostale sestavine: fižolove kalčke, ananas, sojino omako in limetin sok. Mešajte 2 minuti in dodajte koriander.
  5. Jed položite v skledo, posujte z arašidi in dodajte rezine limete.

Nasvet

  • Za prilogo lahko dodate polovico na trakove narezano kumaro, sveže liste koriandra ter iztisnjen sok limete.
  • Če želite tej jedi dodati več beljakovin, namesto navadnega fižola uporabite sojin fižol ali dodajte tofu.
Objavljeno v: Kosila
Viri: