Pad Thai
Čas priprave: 10 min
Čas kuhanja: 15 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 63 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 63 g ogljikovih hidratov
- 6 g vlaknin
- 17 g beljakovin
- 9 g maščob
- 408 kcal / 1707 kJ
Potrebujete (4 porcije)
- 250 g suhih riževih rezancev
- 2 žlički repičnega olja
- 6 mladih čebul, narezanih na 1 cm debele kose
- 3 zdrobljeni stroki česna
- 3 cm naribanega svežega ingverja
- 1 drobno narezan tajski čili
- 1 drobno sesekljana rdeča paprika
- 1 bučka, narezana na palčke
- 100 g zamrznjenega fižola
- 100 g mladega pak choyja (pekinško zelje), liste ločite
- 200 g fižolovih kalčkov
- 75 g konzerviranega ananasa v soku, odcejenega, drobno sesekljanega
- 1 žlica sojine omake brez glutena (z zmanjšano vsebnostjo soli)
- sok 1 limete
- 15 g sesekljanega koriandra
- 50 g nesoljenih arašidov, grobo sesekljanih in popečenih
- 1 limeta, narezana na rezine
Priprava
- Rezance skuhajte po navodilu na embalaži. Potopite jih v hladno vodo, odcedite in postavite na stran.
- Olje segrejte v večji ponvi ali v voku. Dodajte mlado čebulo in pražite 3 minute. Dodajte česen, ingver in čili ter pražite še 2 minuti.
- Dodajte rdečo papriko in bučko, pražite 1 minuto, nato dodajte cel fižol in pak choy. Mešajte in pražite še 1 minuto.
- Vmešajte rezance in pražite 2 minuti. Dodajte še preostale sestavine: fižolove kalčke, ananas, sojino omako in limetin sok. Mešajte 2 minuti in dodajte koriander.
- Jed položite v skledo, posujte z arašidi in dodajte rezine limete.
Nasvet
- Za prilogo lahko dodate polovico na trakove narezano kumaro, sveže liste koriandra ter iztisnjen sok limete.
- Če želite tej jedi dodati več beljakovin, namesto navadnega fižola uporabite sojin fižol ali dodajte tofu.