Paradižnikov ketchup

Čas priprave: 5 min
Kuhanje:  do 20 min

 Ogljikovi hidrati (55 g): 4 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (55 g):

  • 4 g ogljikovih hidratov
  • 1 g beljakovin
  • 0,5 g maščob
  • 4 g sladkorjev
  • 20 kcal

Potrebujete

  • 1/2 manjše čebule, drobno nasekljane
  • 1 strok česna, drobno nasekljan
  • 200 g sesekljanega paradižnika
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 2 žlici vinskega kisa
  • 1 žlica rjavega sladkorja

Priprava

  1. Vse sestavine dajte v ponev, premešajte in pustite, da zavre, nato zmanjšajte ogenj.
  2. Pustite kuhati, dokler tekočina popolnoma ne izpari.
  3. Ohladite in shranite.
Objavljeno v: Kosila , Večerje , Brezmesne jedi