Paradižnikova juha

Čas priprave: 5 min
Kuhanje:  45 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 18 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 18 g ogljikovih hidratov
  • 3 g beljakovin
  • 3 g maščob
  • 105 kcal

Potrebujete

  • 1 žlica masla
  • 1 fino nasekljana čebula
  • 2 večja nasekljana stroka česna
  • 1 konzerva paradižnika
  • 1 žlica sladkorja
  • suh timijan
  • ščep muškatnega oreščka
  • kajenski poper
  • 1/2 skodelice kisle smetane z manj maščobe
  • nasekljana sveža zelišča (koper, bazilika, kalčki …) 
  • sol
  • poper

Priprava

  1. V kozici na manjšem ognju stopite maslo. Dodajte čebulo in jo pražite, dokler ne postekleni. Dodajte česen in mešajte, dokler ne porumeni.
  2. Dodajte paradožnik, slakorm timijan, muškatni orešček in kajenski poper. Pustite, da zavre. Kozico pokrijte in pustite, da počasi vre približno 15 minut, nato odkrijte in pustite kuhati še 20 minut.
  3. Juho odstavite z ognja in jo zmešajte s paličnim mešalnikom, dokler ne dobite kremne teksture. Juho zaščinite s soljo in poprom ter zelišči po vašem okusu.
Objavljeno v: Brezmesne jedi , Juhe
Viri:
  • diabeticgourmet.com
  • pixabay.com