Paradižnikova juha
Čas priprave: 5 min
Kuhanje: 45 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 18 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 18 g ogljikovih hidratov
- 3 g beljakovin
- 3 g maščob
- 105 kcal
Potrebujete
- 1 žlica masla
- 1 fino nasekljana čebula
- 2 večja nasekljana stroka česna
- 1 konzerva paradižnika
- 1 žlica sladkorja
- suh timijan
- ščep muškatnega oreščka
- kajenski poper
- 1/2 skodelice kisle smetane z manj maščobe
- nasekljana sveža zelišča (koper, bazilika, kalčki …)
- sol
- poper
Priprava
- V kozici na manjšem ognju stopite maslo. Dodajte čebulo in jo pražite, dokler ne postekleni. Dodajte česen in mešajte, dokler ne porumeni.
- Dodajte paradožnik, slakorm timijan, muškatni orešček in kajenski poper. Pustite, da zavre. Kozico pokrijte in pustite, da počasi vre približno 15 minut, nato odkrijte in pustite kuhati še 20 minut.
- Juho odstavite z ognja in jo zmešajte s paličnim mešalnikom, dokler ne dobite kremne teksture. Juho zaščinite s soljo in poprom ter zelišči po vašem okusu.