Pašteta iz jajčevcev

Čas priprave: 60 min
Količina: 4 osebe

 Ogljikovi hidrati (na osebo):  4 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na osebo):

  • 4 g ogljikovih hidratov
  • 2 g beljakovin
  • 2 g vlaknin
  • 6 g maščob
  • 3 mg natrija
  • 74 kcal / 309 kJ

Potrebujete:

  • 3 na gosto prebodeni jajčevci
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 drobno sesekljan rdeč feferon
  • 1 žlica črnih gorčičnih semen
  • naribana korenina ingverja (količina po okusu)
  • 2 žlici kokosove kreme (po želji)
  • 4 žlice svežega sesekljanega koriandra

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 200 ºC. Jajčevce položimo na pekač in pečemo 40-45 minut, da se zmehčajo. Pečene ohladimo in po dolgem razpolovimo. Meso izdolbemo iz lupine in lupino zavržemo.
  2. V kozici segrejemo olje, dodamo feferon, gorčico in ingver ter počasi pražimo 1 minuto.
  3. Primešamo meso jajčevcev in vse druge sestavine. Mešamo (lahko uporabimo palični mešalnik), da nastane enakomerna masa in jo temeljito pregrejemo. Pašteto ponudimo toplo ali hladno.
Objavljeno v: Zajtrki , Malice , Večerje , Brezmesne jedi
Viri: