Pašteta iz jajčevcev
Čas priprave: 60 min
Količina: 4 osebe
Ogljikovi hidrati (na osebo): 4 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na osebo):
- 4 g ogljikovih hidratov
- 2 g beljakovin
- 2 g vlaknin
- 6 g maščob
- 3 mg natrija
- 74 kcal / 309 kJ
Potrebujete:
- 3 na gosto prebodeni jajčevci
- 1 žlica olivnega olja
- 1 drobno sesekljan rdeč feferon
- 1 žlica črnih gorčičnih semen
- naribana korenina ingverja (količina po okusu)
- 2 žlici kokosove kreme (po želji)
- 4 žlice svežega sesekljanega koriandra
Priprava
- Pečico segrejemo na 200 ºC. Jajčevce položimo na pekač in pečemo 40-45 minut, da se zmehčajo. Pečene ohladimo in po dolgem razpolovimo. Meso izdolbemo iz lupine in lupino zavržemo.
- V kozici segrejemo olje, dodamo feferon, gorčico in ingver ter počasi pražimo 1 minuto.
- Primešamo meso jajčevcev in vse druge sestavine. Mešamo (lahko uporabimo palični mešalnik), da nastane enakomerna masa in jo temeljito pregrejemo. Pašteto ponudimo toplo ali hladno.