Pašteta iz piščančjih jetrc

Čas priprave: 40 min
Količina: 8 oseb

 Ogljikovi hidrati (na porcijo): 2 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na osebo):

  • 2 g ogljikovih hidratov
  • 10 g beljakovin
  • 0 g vlaknin
  • 5 g maščob
  • 69 mg natrija
  • 97 kcal / 405 kJ

Potrebujete:

  • 500 g piščančjih jetrc
  • 30 g masla
  • 1 na krhlje razrezana čebula
  • 4 žlice manj mastne kisle smetane
  • 1 žlica vinjaka
  • sol in sveže zmlet črni poper

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 200 ºC. Piščančja jetrca, maslo, čebulo in česen damo v nepregorno posodo. Postavimo v segreto pečico in pečemo 25-30 minut oz. tako dolgo, da se čebula zmehča.
  2. Mešanico preložimo v mešalnik, dodamo vse druge sestavine in mešamo do gladke mase. Pašteto poskusimo in po potrebi dosolimo in popramo. Preložimo jo v skledo, pokrijemo in imamo do porabe v hladilniku.
Objavljeno v: Zajtrki , Malice , Večerje
Viri: