Pašteta iz piščančjih jetrc
Čas priprave: 40 min
Količina: 8 oseb
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 2 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na osebo):
- 2 g ogljikovih hidratov
- 10 g beljakovin
- 0 g vlaknin
- 5 g maščob
- 69 mg natrija
- 97 kcal / 405 kJ
Potrebujete:
- 500 g piščančjih jetrc
- 30 g masla
- 1 na krhlje razrezana čebula
- 4 žlice manj mastne kisle smetane
- 1 žlica vinjaka
- sol in sveže zmlet črni poper
Priprava
- Pečico segrejemo na 200 ºC. Piščančja jetrca, maslo, čebulo in česen damo v nepregorno posodo. Postavimo v segreto pečico in pečemo 25-30 minut oz. tako dolgo, da se čebula zmehča.
- Mešanico preložimo v mešalnik, dodamo vse druge sestavine in mešamo do gladke mase. Pašteto poskusimo in po potrebi dosolimo in popramo. Preložimo jo v skledo, pokrijemo in imamo do porabe v hladilniku.