Pastinak s parmezanom

Čas priprave: 10 min
Čas pečenja: 30-35 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 11 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija – 75 g):
- 11 g ogljikovih hidratov
- 6 g sladkorjev
- 4 g vlaknin
- 2 g beljakovin
- 3 g maščob
- 88 kcal
Potrebujete (4 porcije):
- 600 g pastinaka
- 1 žlica olja ali druge maščobe
- 1 žlica tekočega medu
- 2 žlici naribanega parmezana
- 1 žlica timijana
- poper
- sol
Priprava
- Očistite in na debelo narežite pastinak.
- Pripravite posodo z vrelo vodo, v kateri kuhate pastinak 5 minut. Vodo odlijte in dobro odcedite pastinak.
- V posodo vlijte med in ga zmešajte z dobro osušenim pastinakom.
- V pekač položite papir za peko. Pastinak razporedite po pekaču in ga posujte s pamezanom in timijanom ter začinite s poprom in soljo.
- Pecite na 200 °C, 20-30 minut oz. da zlato porjavi.
Namesto pastinaka lahko uporabite krompir ali korenje.