Pečena riba s paradižniki
Čas priprave: 15 min (brez pečenja in dušenja)
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 6 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 6 g ogljikovih hidratov
- 47 g beljakovin
- 6 g maščob
- 280 kcal / 1176 kJ
Potrebujete (4 osebe)
- 1 kg fileja pange
- sok 1,5 limone
- 6 paradižnikov
- 1 čebula
- 3 jušne žlice oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 jušna žlica vloženih kaper
- 1 sveže sesekljan šopek mešanih zelišč
- 1/4 čajne žlice rožmarina
- maščoba za pekač
- 1/2 čajne žlice paprike
- sol
- poper
Priprava
- File filange operemo, otremo in narežemo na kose. Pokapamo ga z lomonovim sokom ter natremo s soljo, poprom in papriko.
- Položimo ga v namaščen pekač. Pečico segrejemo na 225 ºC (ventilacijsko pečico na 200 ºC).
- Paradižnike operemo in jih narežemo na kolobarje ter položimo na ribji file. Podušimo v vročem oljčnem olju.
- Stroka česna olupimo in sesekljamo. Tudi kapre sesekljamo. Česen, kapre, mešana zelišča in rožmarin dodamo k čebuli. Vse skupaj dušimo okoli 5 minut. Mešanico damo na paradižnikove rezine in narastek pečemo v pečici okoli 15 minut.