Pečene polnjene paprike

Čas priprave: 20 min
Pečenje: 25-30 min
Ogljikovi hidrati (na kos): 3 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na kos):
- 3 g ogljikovih hidratov
- 1 g beljakovin
- 1 g maščob
- 0,5 g vlaknin
- 1 g sladkorjev
- 24 kcal
Potrebujete (20 kos)
- 50 g kvinoje
- 1 stisnjen strok česna
- 10 g rozin, grobo narezanih
- kumina
- 1 mlada čebula, drobno nasekljana
- 1 žlica paradižnikove mezge
- sok 1 limone
- 1 žlica olja
- 10 majhnih paprik
- 5 češnjevih paradižnikov, razrezanih na četrtine
- 75 g mozzarelle, razrezane na 10 rezin
- 1 žlica bučke, drobno narezane
- poper
- sol
Priprava
- Segrejte pečico na 180 ºC.
- Sperite kvinojo in jo precedite ter stresite v 150 ml vode. Pustite, da zavre, nato zmanjšajte ogenj in pustite kuhati 15 minut. Ko je kvinoja skuhana, odcedite odvečno vodo.
- Kvinojo stresite v posodo s česnom, rozinami, kumino, mlado čebulo, paradižnikovo mezgo in sokom limone. Dobro premešajte.
- Prepolovite paprike in jih očistite. Na vsako polovico napolnite z mešanico kvinoje in zelenjave. Dajte v pečico.
- Ko se paprika zmehča, čez njo položite rezino mozzarelle. Ko se stopi, vzemite iz pečice. Popoprajte in servirajte.