Pica s krompirjem
Čas priprave: 50 min
Čas peke: 30 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 60 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (1 porcija / 171 g):
- 27 g ogljikovih hidratov
- 6 g vlaknin
- 9 g beljakovin
- 7 g maščob
- 357 kcal / 1.494 kJ
Potrebujete (2 porciji)
Za testo:
- 100 g navadne polnozrnate moke
- 150 g navadne moke
- 7 g kvasa
- 1 žlica mleka
- 1 žlica olivnega olja
- ščep sladkorja oz. sladila
- sol
Nadev:
- 250 g olupljenega in na tanke kolute narezanega krompirja
- 1 žlica olivnega olja
- 1 narezana čebula
- 4 žlice delno posnetega crème fraiche
- vejica rožmarina
- vejica timijana
- svež grobo mlet poper
Priprava
- Nastavite pečico na 220ºC in pekač obložite s peki papirjem. V večjo posodo presejajte obe vrsti moke moko in na sredino naredite luknjico, v katero daste kvas. Čez kvas prelijte mlačno mleko, in ščep sladkorja ter pustite 10 minut. Dodajte olje, sol in 125 ml mlačne vode ter vse skupaj dobro premešajte. Če je masa presuha, previdno dodajajte vodo, da dobite gladko maso, ki pa se ne sprijema na roko in posodo. Dobro pregnetite in pustite počivati približno 30 minut, da masa naraste.
- V slanem kropu na hitro pokuhajte rezine krompirja in jih nato osušite.
- V ponev kapnite olje in na hitro prepražite čebulo, da se zmehča.
- Testo razdelite na pol in pripravite osnovo v premeru približno 23 cm in debelino 0,5-1 cm. Položite na pekač s peki papirjem.
- Na testo naložite krompir, čebulo, zelišča in crème fraiche. Popoprajte in dajte v pečico za približno 20 minut. Testo naj bo zlato-rjavo in hrustljavo.
Nasvet
- Sestavinam lahko dodate rezino pancete ali drugo zelenjavo. Upoštevajte spremembo v prehranskih vrednostih!