Pica s tortiljo

Čas priprave: 150 min
Čas peke: 7-9 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 42 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (1 porcija):

  • 42 g ogljikovih hidratov
  • 4 g vlaknin
  • 11 g beljakovin
  • 19 g maščob
  • 373 kcal / 1.561 kJ

Potrebujete (1 pizza)

Za testo:

  • 1 tortilja, srednje velika (64 g)
  • 10 g paradižnikovega pireja
  • 4 rezine sveže popečene paprike
  • 5 prepolovljenih črnih oliv brez koščic
  • 15 g mehkega kozjega sira, nadrobljenega
  • 20 g naribane mozzarelle
  • sveže mlet poper

Priprava

  1. Pečico segrejte na 220 ºC. 
  2. Na pekač s peki papirjem položite tortiljo, na katero namažite paradižnikov pire.
  3. Na tortiljo naložite paprike in olive ter najprej potresite s kozjim sirom, nato pa še z mozzarello.
  4. Postavite v pečico in pecite dokler se sir ne stopi, tortilja pa je hrustljava.

Nasvet

Na tortiljo lahko dodate še drugo zelenjavo ali koščke popečenega piščanca, rezine domačih mesnin ali kaj drugega po vašem okusu. Upoštevajte spremembo hranilnih vrednosti!

Objavljeno v: Kosila , Brezmesne jedi
Viri: