Pica z zelenjavo
Čas priprave: 20 min
Čas peke: 35 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 52 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (1 porcija / 305 g):
- 52 g ogljikovih hidratov
- 5 g vlaknin
- 11 g beljakovin
- 8 g maščob
- 357 kcal / 1.393 kJ
Potrebujete (4 porcije)
Za testo:
- 75 g olupljenega in na manjše koščke narezanega krompirja
- 50 g (čičerikine) moke
- 125 g riža
- 50 g koruzne moke
- 1/2 žlice sode bikarbone
- 1/2 žlice tatarske omake
- 125 ml polposnetega mleka
- olje za namastitev
Nadev:
- 4 srednje veliki narezani paradižniki
- 1/2 narezane rdeče paprike
- 1/2 narezane rumene paprike
- 1 manjša narezana rdeča čebula
- 1 manjša konzerva narezanih šampinjonov
- 40 g feta sira, nadrobljenega
- sveža bazilika
Priprava
- V lonec s slanim kropom dajte krompir in ga skuhajte ter nato pretlačite.
- Pečico segrejte na 220 ºC.
- V veliko posodo pretresite vse vrste moke, riž, sodo in tatarsko omako. Dodajte pretlačen krompir in mešajte, dokler zmes ni podobna drobtinam. Dodajte toliko mleka, da testo postane gladko.
- Testo na pomaščenem pekaču ali na pekaču s peki papirjem razvlecite, da bo premer velikosti približno 30 cm.
- Na testo enakomerno nanesite paradižnik, gobe, paprike, čebulo in feta sir ter postavite v pečico.
- Pecite, dokler testo ne postane zlato-rjavo in hrustljavo.
- Preden postrežete, na pico natrgajte sveže liste bazilike.
Nasvet
- Šampinjone lahko uporabite sveže. Svetujemo, da jih pred tem blanširate v rahlo slanem kropu, da izpustijo tekočino. Dobro jih odcedite, ohladite in osušite. Upoštevajte spremembo v prehranskih vrednostih!
- Pici lahko dodate tudi drugo vrsto zelenjave ali rezino domačih mesnin. Upoštevajte spremembo v prehranskih vrednostih!