Pica z zelenjavo

Čas priprave: 20 min
Čas peke: 35 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 52 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (1 porcija / 305 g):

  • 52 g ogljikovih hidratov
  • 5 g vlaknin
  • 11 g beljakovin
  • 8 g maščob
  • 357 kcal / 1.393 kJ

Potrebujete (4 porcije)

Za testo:

  • 75 g olupljenega in na manjše koščke narezanega krompirja
  • 50 g (čičerikine) moke
  • 125 g riža
  • 50 g koruzne moke
  • 1/2 žlice sode bikarbone
  • 1/2 žlice tatarske omake
  • 125 ml polposnetega mleka
  • olje za namastitev 

Nadev:

  • 4 srednje veliki narezani paradižniki
  • 1/2 narezane rdeče paprike
  • 1/2 narezane rumene paprike
  • 1 manjša narezana rdeča čebula
  • 1 manjša konzerva narezanih šampinjonov
  • 40 g feta sira, nadrobljenega
  • sveža bazilika

Priprava

  1. V lonec s slanim kropom dajte krompir in ga skuhajte ter nato pretlačite.
  2. Pečico segrejte na 220 ºC. 
  3. V veliko posodo pretresite vse vrste moke, riž, sodo in tatarsko omako. Dodajte pretlačen krompir in mešajte, dokler zmes ni podobna drobtinam. Dodajte toliko mleka, da testo postane gladko.
  4. Testo na pomaščenem pekaču ali na pekaču s peki papirjem razvlecite, da bo premer velikosti približno 30 cm. 
  5. Na testo enakomerno nanesite paradižnik, gobe, paprike, čebulo in feta sir ter postavite v pečico.
  6. Pecite, dokler testo ne postane zlato-rjavo in hrustljavo.
  7. Preden postrežete, na pico natrgajte sveže liste bazilike.

Nasvet

  • Šampinjone lahko uporabite sveže. Svetujemo, da jih pred tem blanširate v rahlo slanem kropu, da izpustijo tekočino. Dobro jih odcedite, ohladite in osušite. Upoštevajte spremembo v prehranskih vrednostih!
  • Pici lahko dodate tudi drugo vrsto zelenjave ali rezino domačih mesnin. Upoštevajte spremembo v prehranskih vrednostih!
Objavljeno v: Kosila , Brezmesne jedi
Viri: