Piščančja enolončnica

Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 50 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 16 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 16 g ogljikovih hidratov
- 16 g vlaknin
- 39 g beljakovin
- 3 g maščob
- 274 kcal / 1146 kJ
Potrebujete (4 porcije)
- 500 g majhnih piščančjih prsi (brez kože)
- 1 velika sesekljana čebula
- 2 stisnjena stroka česna
- 2 sesekljani zeleni papriki
- 2 žlici svežega majarona (ali 1/2 žlice posušenega)
- 400 g sesekljanega paradižnika (lahko konzerviran)
- 150 ml piščančje jušne osnove
- 420 g fižola v konzervi, odcejen in splaknjen
- 2 žlici paradižnikove mezge
- sveže mlet črni poper
Priprava
- Segrejte veliko ponev in specite piščančje prsi. Če se piščanec drži ponve, lahko v ponev dodate malo vode.
- Dodajte čebulo, česen in papriko ter pražite še 2-3 minute.
- Dobro premešajte, dodajte preostale sestavine, zavrite in pokrijte za 40–45 minut.
Nasvet
- Jed lahko pripravite tudi s pusto svinjino ali puranom.
- Po želji lahko uporabite mešani fižol ali čičeriko.
- Če je enolončnica pregosta, ji dodajte vodo in po potrebi dodatno začinite.