Piščančja enolončnica

Čas priprave: 20 min

Čas kuhanja: 50 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 16 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 16 g ogljikovih hidratov
  • 16 g vlaknin
  • 39 g beljakovin
  • 3 g maščob
  • 274 kcal / 1146 kJ

Potrebujete (4 porcije)

  • 500 g majhnih piščančjih prsi (brez kože)
  • 1 velika sesekljana čebula
  • 2 stisnjena stroka česna
  • 2 sesekljani zeleni papriki
  • 2 žlici svežega majarona (ali 1/2 žlice posušenega)
  • 400 g sesekljanega paradižnika (lahko konzerviran)
  • 150 ml piščančje jušne osnove
  • 420 g fižola v konzervi, odcejen in splaknjen
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • sveže mlet črni poper

Priprava

  1. Segrejte veliko ponev in specite piščančje prsi. Če se piščanec drži ponve, lahko v ponev dodate malo vode.
  2. Dodajte čebulo, česen in papriko ter pražite še 2-3 minute.
  3. Dobro premešajte, dodajte preostale sestavine, zavrite in pokrijte za 40–45 minut.

Nasvet

  • Jed lahko pripravite tudi s pusto svinjino ali puranom.
  • Po želji lahko uporabite mešani fižol ali čičeriko.
  • Če je enolončnica pregosta, ji dodajte vodo in po potrebi dodatno začinite.
Objavljeno v: Kosila
Viri: