Piščančji tzatziki v kumari

Čas priprave: 20 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 9 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 9 g ogljikovih hidratov
  • 5 g sladkorjev
  • 17 g beljakovin
  • 26 g maščob
  • 156 kcal

Potrebujete (2 porciji)

  • 2 srednje veliki kumari 
  • 250 g grškega jogurta brez maščobe
  • 2 žlici majoneze
  • 1/2 žlice soli
  • 1 zmečkan strok česna
  • 1 žlica nasekljanega kopra
  • 150 g kuhanih/pečenih na drobno narezanih piščančjih prsi 
  • 1 večji nasekljan paradižnik
  • 1/2 

Priprava

  1. Po dolžnini narežite kumari in jima odstranite sredico. Slednjo lahko narežete na koščke in dodate med sestavine.
  2. V posodi zmešajte jogurt, majonezo, česen, sol in koper. Nežno primešajte piščanca in paradižnik.
  3. Sestavine lepo položite v izdolbeni del kumar in postrezite.
Objavljeno v: Malice , Večerje