Piščančji tzatziki v kumari
Čas priprave: 20 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 9 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 9 g ogljikovih hidratov
- 5 g sladkorjev
- 17 g beljakovin
- 26 g maščob
- 156 kcal
Potrebujete (2 porciji)
- 2 srednje veliki kumari
- 250 g grškega jogurta brez maščobe
- 2 žlici majoneze
- 1/2 žlice soli
- 1 zmečkan strok česna
- 1 žlica nasekljanega kopra
- 150 g kuhanih/pečenih na drobno narezanih piščančjih prsi
- 1 večji nasekljan paradižnik
- 1/2
Priprava
- Po dolžnini narežite kumari in jima odstranite sredico. Slednjo lahko narežete na koščke in dodate med sestavine.
- V posodi zmešajte jogurt, majonezo, česen, sol in koper. Nežno primešajte piščanca in paradižnik.
- Sestavine lepo položite v izdolbeni del kumar in postrezite.