Piščanec na sečuanski način

Čas priprave: 15 min

Čas kuhanja: 8 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 3  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 3 g ogljikovih hidratov
  • 1 g vlaknin
  • 30 g beljakovin
  • 7 g maščob
  • 198 kcal / 828 kJ

Potrebujete (3 porcije):

  • 1 žlička sečuanskega popra
  • sok polovice limone
  • 2 žlički repičnega olja
  • 350 g piščančjih prsi, narezanih na trakove
  • 1 majhen rdeč čili, narezan na kolobarje
  • 4 cm drobno sesekljanega svežega ingverja
  • 2 narezana stroka česna
  • 3 mlade čebule, narezane na koščke
  • 1 zvrhana žlička kitajske mešanice petih začimb
  • 20 g sezamovih semen
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  1. Poper dajte v lonček z limoninim sokom in postavite na stran.
  2. V voku ali navadni ponvi segrejte olje in naložite piščanca. Nenehno mešajte dokler piščanec rahlo porjavi.
  3. Dodajte čili, ingver in česen ter mešajte še 2 minuti.
  4. Dodajte mlado čebulo, kitajsko mešanico petih začimb, sezamova semena in paradižnikovo mezgo. Dobro premešajte in kuhajte nadaljnji 2 minuti. Dodajte 1-2 žlici vode, odstavite s štedilnika in premešajte tako, da bo piščanec dobro premešan z ostalimi sestavinami.
  5. Servirajte in potresite z mešanico popra in limoninega soka.

Nasvet

  • Recept se dobro obnese tudi s puranovimi trakci, govedino ali svinjino. Lahko uporabite tudi kozice ali koščke lososa.
  • Za vegansko različico namesto piščanca uporabite tofu.
  • Kitajska mešanica petih začimb navadno vsebuje janeževo zvezdo, nageljnove žbice, cimet, sečuanski poper in koromačeva semena. V nekaterih variantah so tudi janeževa semena, ingver, muškatni orešek, kurkuma in kardamom.
Objavljeno v: Kosila
Viri: