Piščanec na sečuanski način
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 8 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 3 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 3 g ogljikovih hidratov
- 1 g vlaknin
- 30 g beljakovin
- 7 g maščob
- 198 kcal / 828 kJ
Potrebujete (3 porcije):
- 1 žlička sečuanskega popra
- sok polovice limone
- 2 žlički repičnega olja
- 350 g piščančjih prsi, narezanih na trakove
- 1 majhen rdeč čili, narezan na kolobarje
- 4 cm drobno sesekljanega svežega ingverja
- 2 narezana stroka česna
- 3 mlade čebule, narezane na koščke
- 1 zvrhana žlička kitajske mešanice petih začimb
- 20 g sezamovih semen
- 1 žlica paradižnikove mezge
- Poper dajte v lonček z limoninim sokom in postavite na stran.
- V voku ali navadni ponvi segrejte olje in naložite piščanca. Nenehno mešajte dokler piščanec rahlo porjavi.
- Dodajte čili, ingver in česen ter mešajte še 2 minuti.
- Dodajte mlado čebulo, kitajsko mešanico petih začimb, sezamova semena in paradižnikovo mezgo. Dobro premešajte in kuhajte nadaljnji 2 minuti. Dodajte 1-2 žlici vode, odstavite s štedilnika in premešajte tako, da bo piščanec dobro premešan z ostalimi sestavinami.
- Servirajte in potresite z mešanico popra in limoninega soka.
Nasvet
- Recept se dobro obnese tudi s puranovimi trakci, govedino ali svinjino. Lahko uporabite tudi kozice ali koščke lososa.
- Za vegansko različico namesto piščanca uporabite tofu.
- Kitajska mešanica petih začimb navadno vsebuje janeževo zvezdo, nageljnove žbice, cimet, sečuanski poper in koromačeva semena. V nekaterih variantah so tudi janeževa semena, ingver, muškatni orešek, kurkuma in kardamom.