Piščanec v balzamični omaki s figami

Ogljikovi hidrati (kos): 22 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 22 g ogljikovih hidratov
- 3 g vlaknin
- 41 g beljakovin
- 11 g maščob
- 355 kcal
Potrebujete (4 porcije):
- 160 g piščančjih prsi (brez kosti in kože)
- 1 srednje velika drobno nasekljana čebula
- 100 ml piščančje jušne osnove
- 6 ml sojine omake
- 150 g na drobno narezanih suhih fig
- 50 ml balzamičnega kisa
- svež timijan
- sol
- poper
- olivno olje
- žlica masla
- Obe strani piščanca enakomerno potresite s timijanom, ščepom soli in popra.
- V veliki ponvi segrejte olje in vanjo položite piščanca. Pecite dokler ni dovolj pečen. Piščanca odstranite iz ponve in ga pokrijte, da ostane topel.
- V isto ponev dodajte maslo in čebulo ter pražite 3 minute. Dodajte juho, kis, sojino omako in fige. Dušite, dokler se količina omake ne zmanjša na 1 skodelico (približno 3 minute). Dodajte 1 žlico timijana in ščep soli. Polovice piščančjih prsi po diagonalni dolžini narežite na rezine. Omako polijte po piščancu in postrezite.