Piščanec v balzamični omaki s figami

 Ogljikovi hidrati (kos): 22  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 22 g ogljikovih hidratov
  • 3 g vlaknin
  • 41 g beljakovin
  • 11 g maščob
  • 355 kcal

Potrebujete (4 porcije):

  • 160 g piščančjih prsi (brez kosti in kože)
  • 1  srednje velika drobno nasekljana čebula
  • 100 ml piščančje jušne osnove
  • 6 ml sojine omake
  • 150 g na drobno narezanih suhih fig
  • 50 ml balzamičnega kisa
  • svež timijan
  • sol
  • poper
  • olivno olje
  • žlica masla
  1. Obe strani piščanca enakomerno potresite s timijanom, ščepom soli in popra.
  2. V veliki ponvi segrejte olje in vanjo položite piščanca. Pecite dokler ni dovolj pečen. Piščanca odstranite iz ponve in ga pokrijte, da ostane topel.
  3. V isto ponev dodajte maslo in čebulo ter pražite 3 minute. Dodajte juho, kis, sojino omako in fige. Dušite, dokler se količina omake ne zmanjša na 1 skodelico (približno 3 minute). Dodajte 1 žlico timijana in ščep soli. Polovice piščančjih prsi po diagonalni dolžini narežite na rezine. Omako polijte po piščancu in postrezite.
Objavljeno v: Kosila , Večerje
Viri:
  • myrecipes.com
  • Adobe Stock