Piščanec z limono, zelišči in čičeriko

Čas priprave: 15 min 

Čas kuhanja: 15 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 22 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 22 g ogljikovih hidratov
  • 9 g vlaknin
  • 41 g beljakovin
  • 14 g maščob
  • 390 kcal / 1633 kJ

Potrebujete (2 porciji)

  • 2 piščančji prsi brez kosti in kože (približno 125 g)
  • naribana limonina lupinica
  • sok 1 limone
  • 1 stisnjen strok česna
  • 1 čajna žlička oljčnega olja
  • 1 čajna žlička semen črne gorčice
  • 1 žlička kuminih semen
  • 4 sesekljane mlade čebule
  • 400 g odcejene in sprane čičerike (iz konzerve)
  • 3 žličke sesekljanih mešanih svežih zelišč
  • ščepec kurkume
  • 2 žlički kisle smetane z manjšo vsebnostjo maščob
  • sveže mlet črni poper

Priprava

  1. Piščanca položite v nekovinsko posodo, dodajte limonino lupino in sok ter česen. Premešajte in postavite na stran za 30 minut. 
  2. V ponvi segrejte olje, dodajte gorčična semena in semena kumine ter pražite 1 minuto, da zadiši.
  3. V ponev dajte piščančje prsi in ju pecite 2 minuti na vsaki strani. Prilijte marinado, ki je ostala od piščanca, dodajte 200 ml vrele vode, pokrijte in kuhajte 7-8 minut. Občasno obračajte, dokler se piščanec ne speče.
  4. Dodajte preostale sestavine, kuhajte še 2 minuti, dobro začinite in postrezite.

Nasvet
Če morate omako zgostiti, z vilicami pretlačite malo čičerike in jo vmešajte.

Objavljeno v: Kosila
Viri: