Piščanec z limono, zelišči in čičeriko
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 15 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 22 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 22 g ogljikovih hidratov
- 9 g vlaknin
- 41 g beljakovin
- 14 g maščob
- 390 kcal / 1633 kJ
Potrebujete (2 porciji)
- 2 piščančji prsi brez kosti in kože (približno 125 g)
- naribana limonina lupinica
- sok 1 limone
- 1 stisnjen strok česna
- 1 čajna žlička oljčnega olja
- 1 čajna žlička semen črne gorčice
- 1 žlička kuminih semen
- 4 sesekljane mlade čebule
- 400 g odcejene in sprane čičerike (iz konzerve)
- 3 žličke sesekljanih mešanih svežih zelišč
- ščepec kurkume
- 2 žlički kisle smetane z manjšo vsebnostjo maščob
- sveže mlet črni poper
Priprava
- Piščanca položite v nekovinsko posodo, dodajte limonino lupino in sok ter česen. Premešajte in postavite na stran za 30 minut.
- V ponvi segrejte olje, dodajte gorčična semena in semena kumine ter pražite 1 minuto, da zadiši.
- V ponev dajte piščančje prsi in ju pecite 2 minuti na vsaki strani. Prilijte marinado, ki je ostala od piščanca, dodajte 200 ml vrele vode, pokrijte in kuhajte 7-8 minut. Občasno obračajte, dokler se piščanec ne speče.
- Dodajte preostale sestavine, kuhajte še 2 minuti, dobro začinite in postrezite.
Nasvet
Če morate omako zgostiti, z vilicami pretlačite malo čičerike in jo vmešajte.