Pizzete

Čas priprave: 15 min
Pečenje: 10 min

 Ogljikovi hidrati (na kos): 13 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na kos):

  • 13 g ogljikovih hidratov
  • 4 g beljakovin
  • 2 g maščob
  • 2 g vlaknin
  • 2 g sladkorjev
  • 88 kcal

Potrebujete (8 kosov)

  • 2 sveža paradižnika, drobno narezana
  • 1 rdeča čebula, fino nasekljana
  • 100 g koruze
  • mozzarella, narezana na lističe
  • 125 g polnozrnate moke
  • 1/2 žlice pecilnega praška ali mlinskega kamna
  • 1 žlica jogurta
  • 1 žlica olja
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • origano

Priprava

  1. Segrejte pečico na 190 ºC. 
  2. Pripravite vso zelenjavo in jo zmešajte.
  3. Moko in pecilni prašek zmešajte in čez prelijte jogurt in 75 ml vode. Dobro pregnetite in razdelite na 8 manjših kosov, ki jih oblikujete v kroglice in vsako posebej razvaljate.
  4. Na testo namažite paradižnikovo mezgo, naložite zelenjavo, posujte origano in čez položite rezino mozzarelle.
  5. Pizzete dajte v pečico in pecite 10 minut.
Objavljeno v: Zajtrki , Malice , Kosila , Večerje , Brezmesne jedi