Pizzete

Čas priprave: 15 min
Pečenje: 10 min
Ogljikovi hidrati (na kos): 13 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na kos):
- 13 g ogljikovih hidratov
- 4 g beljakovin
- 2 g maščob
- 2 g vlaknin
- 2 g sladkorjev
- 88 kcal
Potrebujete (8 kosov)
- 2 sveža paradižnika, drobno narezana
- 1 rdeča čebula, fino nasekljana
- 100 g koruze
- mozzarella, narezana na lističe
- 125 g polnozrnate moke
- 1/2 žlice pecilnega praška ali mlinskega kamna
- 1 žlica jogurta
- 1 žlica olja
- 1 žlica paradižnikove mezge
- origano
Priprava
- Segrejte pečico na 190 ºC.
- Pripravite vso zelenjavo in jo zmešajte.
- Moko in pecilni prašek zmešajte in čez prelijte jogurt in 75 ml vode. Dobro pregnetite in razdelite na 8 manjših kosov, ki jih oblikujete v kroglice in vsako posebej razvaljate.
- Na testo namažite paradižnikovo mezgo, naložite zelenjavo, posujte origano in čez položite rezino mozzarelle.
- Pizzete dajte v pečico in pecite 10 minut.