Polnjena pečena jabolka

Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 35 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 17 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 17 g ogljikovih hidratov
- 2 g vlaknin
- 3 g beljakovin
- 4 g maščob
- 122 kcal / 510 kJ
Potrebujete (6 porcij)
- 20 g orehov
- 30 g suhih marelic
- 25 g svetlih rozin
- 1 žlička mletega cimeta
- 20 g bučnih semen
- drobno naribana lupina in sok 1 pomaranče
- 6 celih jabolk, brez jedra
- 1 žlica vode
- Pečico segrejte na 180 °C.
- Zmešajte orehe, marelice in rozine ter jih položite na desko. Drobno jih sesekljajte, da dobite pasto, nato vmešajte bučna semena, cimet in pomarančno lupinico.
- Sredino vsakega jabolka nadevajte z mešanico in jo dobro potisnite v notranjost jabolka.
- Jabolka položite v posodo za v pečico, dodajte 1 žlico vode ter po njih pokapajte pomarančni sok.
- Pokrijte s folijo in pecite 20 minut. Odstranite folijo in pecite še 10-15 minut.
- Postrezite z jogurtom z nizko vsebnostjo maščob ali z drugo alternativo brez mleka.
Nasvet
- Za nadev lahko uporabite tudi druge različne kombinacije sadja in oreščkov.
- Za božični okus poskusite z brusnicami in mešanimi zimskimi začimbami.