Polnjena pečena jabolka

Čas priprave: 20 min 

Čas kuhanja: 35 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 17 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 17 g ogljikovih hidratov
  • 2 g vlaknin
  • 3 g beljakovin
  • 4 g maščob
  • 122 kcal / 510 kJ

Potrebujete (6 porcij)

  • 20 g orehov
  • 30 g suhih marelic
  • 25 g svetlih rozin
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 20 g bučnih semen
  • drobno naribana lupina in sok 1 pomaranče
  • 6 celih jabolk, brez jedra
  • 1 žlica vode
  1. Pečico segrejte na 180 °C.
  2. Zmešajte orehe, marelice in rozine ter jih položite na desko. Drobno jih sesekljajte, da dobite pasto, nato vmešajte bučna semena, cimet in pomarančno lupinico.
  3. Sredino vsakega jabolka nadevajte z mešanico in jo dobro potisnite v notranjost jabolka.
  4. Jabolka položite v posodo za v pečico, dodajte 1 žlico vode ter po njih pokapajte pomarančni sok.
  5. Pokrijte s folijo in pecite 20 minut. Odstranite folijo in pecite še 10-15 minut.
  6. Postrezite z jogurtom z nizko vsebnostjo maščob ali z drugo alternativo brez mleka.

Nasvet

  • Za nadev lahko uporabite tudi druge različne kombinacije sadja in oreščkov.
  • Za božični okus poskusite z brusnicami in mešanimi zimskimi začimbami.
Objavljeno v: Brezmesne jedi , Sladice
Viri: