Polnjene paprike
Čas priprave: 20 min
Čas pečenja: 25-30 min
Ogljikovi hidrati (kos): 3 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 3 g ogljikovih hidratov
- 1 g vlaknin
- 1 g beljakovin
- 1 g sladkorjev
- 1 g maščob
- 24 kcal
Potrebujete (20 porcij):
- 50 g kvinoje
- 1 zdrobljen strok česna
- 10 g nasekljanih rozin
- 1 čajna žlica mlete kumine
- 1 fino nasekljana čebula
- 1 žlica paradižnikove mezge
- sok 1/2 limone
- 10 manjših paprik
- 1 žlica olja
- 5 čežnjevih paradižnikov, narezanih na četrtine
- 75 g na rezine narezane mozzarelle
- 1 žlica nasekljanega drobnjaka
- poper
Priprava
- Segrejte pečico na 180 ºC.
- Sperite kvinojo in jo stresite v 150 ml vrele vode. Pustite vreti 15 min, nato jo odstavite in dobro odcedite.
- Kvinojo stresite v posodo s česnom, rozinami, kumino, čebulo, paradižnikovo mezgo in limoninim sokom. Vse skupaj dobro premešajte.
- Paprike narežite na pol in jih očistite. V vsako polovico enakomerno naložite maso s kvinojo in ga prekrijte z rezino mozzarelle.
- Polnjene paprike položite na pekač in pecite 10-12 minut. Pečene paprike okrasite z rezinami češnjevega paradižnika, z drobnjakom in poprom ter postrezite.
Namesto kvinoje lahko uporabite proseno kašo ali drugo žito. Pazite na ogljikove hidrate.