Polnjene paprike

Čas priprave: 20 min
Čas pečenja: 25-30 min

 Ogljikovi hidrati (kos): 3  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 3 g ogljikovih hidratov
  • 1 g vlaknin
  • 1 g beljakovin
  • 1 g sladkorjev
  • 1 g maščob
  • 24 kcal

Potrebujete (20 porcij):

  • 50 g kvinoje
  • 1 zdrobljen strok česna
  • 10 g nasekljanih rozin
  • 1 čajna žlica mlete kumine
  • 1 fino nasekljana čebula
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • sok 1/2 limone
  • 10 manjših paprik
  • 1 žlica olja
  • 5 čežnjevih paradižnikov, narezanih na četrtine
  • 75 g na rezine narezane mozzarelle
  • 1 žlica nasekljanega drobnjaka
  • poper

Priprava

  1. Segrejte pečico na 180 ºC.
  2. Sperite kvinojo in jo stresite v 150 ml vrele vode. Pustite vreti 15 min, nato jo odstavite in dobro odcedite.
  3. Kvinojo stresite v posodo s česnom, rozinami, kumino, čebulo, paradižnikovo mezgo in limoninim sokom. Vse skupaj dobro premešajte.
  4. Paprike narežite na pol in jih očistite. V vsako polovico enakomerno naložite maso s kvinojo in ga prekrijte z rezino mozzarelle.
  5. Polnjene paprike položite na pekač in pecite 10-12 minut. Pečene paprike okrasite z rezinami češnjevega paradižnika, z drobnjakom in poprom ter postrezite.

Namesto kvinoje lahko uporabite proseno kašo ali drugo žito. Pazite na ogljikove hidrate.

Objavljeno v: Malice , Kosila , Večerje , Brezmesne jedi