Polnjene parathe

Čas priprave: 25 min
Čas pečenja: 40 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 12 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija – 40 g):
- 12 g ogljikovih hidratov
- 1 g vlaknin
- 3 g beljakovin
- 1 g maščob
- 70 kcal
Potrebujete (16 porcij):
Za testo:
- 200 g polnozrnate moke
- pecilni prašek
- 100 g jogurta z 0 % maščobe
- 125 ml vode
Za nadev:
- 1 večji sladki krompir, olupljen in narezan na četrtine
- 4 mlade nasekljane čebule
- 1 žlica mlete kurkume
- 1 žlica mlete kumine
- 1 žlica mletega koriandra
- 2 zdrobljena stroka česna
- 1/2 fino nasekljanega čilija
- 25 g nasekljanega koriandra
- 50 g odmrznjenega graha
- sol
Priprava
- Skuhajte sladki krompir, ga dobro odcedite in pretlačite.
- Sladkemu krompirju odajte česen, čebulo, kumino, kurkumo, koriander, čili in grah. Solite in dobro premešajte.
- V posodo dajte moko, pecilni prašek, jogurt in vodo ter dobro pregnetite v testo.
- Testo razdelite na 8 delov, ki jih oblikujete v kroglice in nežno zvaljate, da dobite okroglo obliko.
- Nadev razdelite na 4 dele in vsakega enakomerno porazdelite po testu. Pustite 1 cm roba.
- Rob testa z aevom nežno namočite z vodo ter ga pokrijte z drugim testom in stisnite po robovih.
- Vzemite ponev in jo nežno naoljite. Na segreto olje položite paratho in jo popecite z obeh strani. Ko se na parathi naredijo rjave pike, je pečena.
- Narežite na četrtine in postrezite.
Namesto sladkega krompirja lahko uporabite tudi navadnega.