Polpete z dimljeno slanino, čedarjem in porom
Čas priprave: 5 min
Čas pečenja: 10-15 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 19 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija – 142 g):
- 19 g ogljikovih hidratov
- 3 g vlaknin
- 13 g beljakovin
- 7 g maščob
- 184 kcal
Potrebujete (4 porcije):
- 2 žlici olja
- 1 manjši, fino nasekljan por
- 1 jajce, razžvrkljano
- 150 ml mleka z malo maščobe
- 100 g polnozrnate moke
- 50 g čedarja z manj maščobe, narezanega na drobne koščke
- 50 g nasekljane prekajene slanine
- poper
Priprava
- V ponev vlijte olje in segrevajte na nizkem ognju. Dodajte por in ga 3-4 minute z nenehnim mešanjem pražite, dokler se ne zmehča, nato ponev odstavite z ognja.
- V mleko vlijte razžvrkljano jajce. Dodajte moko in z metlico mešajte, do gladke mase brez grudic. dodajte sir, slanino in por ter začinite s poprom in soljo po potrebi.
- Segrejte ponev (ki se ne sprijema) in ji dodajte nekaj kapelj olja. Z žlico zajemite maso in jo položite v ponev ter pustite peči po 2 minuti na obeh straneh. Polepete naj bi bile premera prbiližno 8 cm in debeline 3-4 mm.