Polpete z dimljeno slanino, čedarjem in porom

Čas priprave: 5 min
Čas pečenja: 10-15 min

 Ogljikovi hidrati (porcija):  19 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija – 142 g):

  • 19 g ogljikovih hidratov
  • 3 g vlaknin
  • 13 g beljakovin
  • 7 g maščob
  • 184 kcal

Potrebujete (4 porcije):

  • 2 žlici olja
  • 1 manjši, fino nasekljan por
  • 1 jajce, razžvrkljano
  • 150 ml mleka z malo maščobe
  • 100 g polnozrnate moke
  • 50 g čedarja z manj maščobe, narezanega na drobne koščke
  • 50 g nasekljane prekajene slanine
  • poper

Priprava

  1. V ponev vlijte olje in segrevajte na nizkem ognju. Dodajte por in ga 3-4 minute z nenehnim mešanjem pražite, dokler se ne zmehča, nato ponev odstavite z ognja.
  2. V mleko vlijte razžvrkljano jajce. Dodajte moko in z metlico mešajte, do gladke mase brez grudic. dodajte sir, slanino in por ter začinite s poprom in soljo po potrebi.
  3. Segrejte ponev (ki se ne sprijema) in ji dodajte nekaj kapelj olja. Z žlico zajemite maso in jo položite v ponev ter pustite peči po 2 minuti na obeh straneh. Polepete naj bi bile premera prbiližno 8 cm in debeline 3-4 mm.
Objavljeno v: Malice , Večerje