Praženi losos z limono, belim vinom in kuskusom

 Ogljikovi hidrati (kos): 19  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 19 g ogljikovih hidratov
  • 4 g vlaknin
  • 37 g beljakovin
  • 18 g maščob
  • 404 kcal

Potrebujete (4 porcije):

  • 4 fileji lososa
  • 2 žlici grškega jogurta z manj maščobe
  • svež sesekljan drobnjak
  • 180 g drobno narezanega korenja
  • 230 g kuhanega kuskusa
  • 2 stroka stisnjenega česna
  • 1 drobno nasekljana šalotka
  • 80 ml suhega belega vina
  • olivno olje
  • sok 1 limone
  • sol
  • črni poper
  1. Pečico segrejte na 230 °C.
  2. Jogurt, drobnjak, 2 žlički olja in 1 žlico soka premešajte z metlico.
  3. Ribe solite in poprajte ter vtrite 2 žlici mešanice  z jogurtom.
  4. Pekač položite v pečico in ga segrejte. Ponev naoljite in vanj položite ribo s kožo navzdol ter pecite 2 minuti, nato jih položite v pečico. Pecite 5 minut na 230 °C. Obrnite ribe in pecite dokler niso pečene.
  5. V ponev vlijte žlico olja in ga segrejte. Dodajte korenje, šalotko in česen ter pražite 4 minute. Občasno premešajte. Dodajte še 1 čajno žlico limoninega soka, ščep soli in popra ter vino. Pokuhajte za 30 sekund. Dodajte kuhani kuskus in premešajte.
  6. Postrezite ribe z mešanico kuskusa in jogurta.
Objavljeno v: Kosila , Večerje