Praženi losos z limono, belim vinom in kuskusom
Ogljikovi hidrati (kos): 19 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 19 g ogljikovih hidratov
- 4 g vlaknin
- 37 g beljakovin
- 18 g maščob
- 404 kcal
Potrebujete (4 porcije):
- 4 fileji lososa
- 2 žlici grškega jogurta z manj maščobe
- svež sesekljan drobnjak
- 180 g drobno narezanega korenja
- 230 g kuhanega kuskusa
- 2 stroka stisnjenega česna
- 1 drobno nasekljana šalotka
- 80 ml suhega belega vina
- olivno olje
- sok 1 limone
- sol
- črni poper
- Pečico segrejte na 230 °C.
- Jogurt, drobnjak, 2 žlički olja in 1 žlico soka premešajte z metlico.
- Ribe solite in poprajte ter vtrite 2 žlici mešanice z jogurtom.
- Pekač položite v pečico in ga segrejte. Ponev naoljite in vanj položite ribo s kožo navzdol ter pecite 2 minuti, nato jih položite v pečico. Pecite 5 minut na 230 °C. Obrnite ribe in pecite dokler niso pečene.
- V ponev vlijte žlico olja in ga segrejte. Dodajte korenje, šalotko in česen ter pražite 4 minute. Občasno premešajte. Dodajte še 1 čajno žlico limoninega soka, ščep soli in popra ter vino. Pokuhajte za 30 sekund. Dodajte kuhani kuskus in premešajte.
- Postrezite ribe z mešanico kuskusa in jogurta.