Puranje kofte

Čas priprave: 15 min 

Čas kuhanja: 10-12 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 7 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 7 g ogljikovih hidratov
  • 3 g vlaknin
  • 28 g beljakovin
  • 1 g maščob
  • 155 kcal / 649 kJ

Potrebujete (6 porcij)

  • 500 g mletih puranjih prsi
  • 1 naribana čebula
  • 1 rdeč čili, brez semen in na drobno sesekljan
  • 1 žlička mlete kumine
  • 1 žlička pimenta
  • 1 žlica drobno sesekljanega svežega peteršilja
  • 4 stisnjeni stroki česna
  • 6 lesenih nabodal
  • 150 g savojskega zelja, narezanega na tanke rezine
  • 1 na tanko narezana rdeča čebula
  • 2 na tanko narezana velika paradižnika
  • 100 g kumare, narezane na tanke rezine
  • 1 žlica svežih listov peteršilja
  • 1 žlica svežih listov mete
  • sok polovice limone (+ rezine za postrežbo)

Priprava

  1. Lesena nabodala namočite v vodo.
  2. Vse sestavine za zmešajte skupaj. Zmes razdelite na 6 enako velikih delov in jih oblikujte v klobase. Nabodala po dolžini zapičite v oblikovane kofte in postavite v hladilnik za 15 minut.
  3. Pecite na žaru 10-12 minut oz. dokler niso dovolj pečeni. Redno obračajte.
  4. Vse sestavine solate zmešajte skupaj, razdelite med 6 krožnikov in na vrh položite kofto.

Nasvet

  • Če boste uporabili bambusova nabodala, ta pred pečenjem na žaru zavijte v folijo, da preprečite, da bi pogorela.
Objavljeno v: Kosila , Večerje
Viri: