Puranje kofte
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 10-12 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 7 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 7 g ogljikovih hidratov
- 3 g vlaknin
- 28 g beljakovin
- 1 g maščob
- 155 kcal / 649 kJ
Potrebujete (6 porcij)
- 500 g mletih puranjih prsi
- 1 naribana čebula
- 1 rdeč čili, brez semen in na drobno sesekljan
- 1 žlička mlete kumine
- 1 žlička pimenta
- 1 žlica drobno sesekljanega svežega peteršilja
- 4 stisnjeni stroki česna
- 6 lesenih nabodal
- 150 g savojskega zelja, narezanega na tanke rezine
- 1 na tanko narezana rdeča čebula
- 2 na tanko narezana velika paradižnika
- 100 g kumare, narezane na tanke rezine
- 1 žlica svežih listov peteršilja
- 1 žlica svežih listov mete
- sok polovice limone (+ rezine za postrežbo)
Priprava
- Lesena nabodala namočite v vodo.
- Vse sestavine za zmešajte skupaj. Zmes razdelite na 6 enako velikih delov in jih oblikujte v klobase. Nabodala po dolžini zapičite v oblikovane kofte in postavite v hladilnik za 15 minut.
- Pecite na žaru 10-12 minut oz. dokler niso dovolj pečeni. Redno obračajte.
- Vse sestavine solate zmešajte skupaj, razdelite med 6 krožnikov in na vrh položite kofto.
Nasvet
- Če boste uporabili bambusova nabodala, ta pred pečenjem na žaru zavijte v folijo, da preprečite, da bi pogorela.