Ribja nabodala
Čas priprave: 15 min brez pečenja
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 3 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 3 g ogljikovih hidratov
- 38 g beljakovin
- 7 g maščob
- 236 kcal / 991 kJ
Potrebujete (4 osebe)
- 40 g fileja hrbta polenovke
- 8 izluščenih velikih kozic
- 1 bučka
- 12 češnjevih paradižnikov
- 1 strok česna
- 4 jušne žlice olivnega olja
- 1 čajna žlica italijanskih (mediteranskih zelišč)
- sol
- poper
- 8 nabodal
Priprava
- Ribji file operemo, ga osušimo in narežemo na grižljaj velike koščke. Kozice očistimo.
- Operemo bučke in jih narežemo na 1 cm debele rezine.
- Ribe, bučke, kozice in paradižnik nataknemo na nabodala.
- Olupimo česen in stisnemo ali na drobno nasekljamo. Pripravimo marinado iz česna, olja, soli, popra in mešanice zelišč ter z njo premažemo nabodala.
- Vroč žar obložimo z alu folijo ter nanj naložimo nabodala. Med pečenjem jih obračamo in občasno premažemo z marinado. Ves čas pazimo, da se nabodala enakomerno pečejo.
Nasvet:
Nabodala lahko spečete tudi v pečici pri temperaturi 250 ºC. Postopek pečenja je enak.