Ribja nabodala

Čas priprave: 15 min brez pečenja

 Ogljikovi hidrati (na porcijo):  3 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 3 g ogljikovih hidratov
  • 38 g beljakovin
  • 7 g maščob
  • 236 kcal / 991 kJ

Potrebujete (4 osebe)

  • 40 g fileja hrbta polenovke
  • 8 izluščenih velikih kozic
  • 1 bučka
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 1 strok česna
  • 4 jušne žlice olivnega olja
  • 1 čajna žlica italijanskih (mediteranskih zelišč)
  • sol
  • poper
  • 8 nabodal

Priprava

  1. Ribji file operemo, ga osušimo in narežemo na grižljaj velike koščke. Kozice očistimo.
  2. Operemo bučke in jih narežemo na 1 cm debele rezine.
  3. Ribe, bučke, kozice in paradižnik nataknemo na nabodala.
  4. Olupimo česen in stisnemo ali na drobno nasekljamo. Pripravimo marinado iz česna, olja, soli, popra in mešanice zelišč ter z njo premažemo nabodala.
  5. Vroč žar obložimo z alu folijo ter nanj naložimo nabodala. Med pečenjem jih obračamo in občasno premažemo z marinado. Ves čas pazimo, da se nabodala enakomerno pečejo.

Nasvet:

Nabodala lahko spečete tudi v pečici pri temperaturi 250 ºC. Postopek pečenja je enak.

Objavljeno v: Kosila , Večerje
Viri: