Ribji kari

Čas priprave: 25 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo):  8 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 8 g ogljikovih hidratov
  • 40 g beljakovin
  • 6 g maščob
  • 260 kcal / 1092 kJ

Potrebujete (4 osebe)

  • 750 g fileja morskega jezika
  • sok 1 limone
  • 2 čebuli
  • 1 strok česna
  • 1 jušna žlica masla
  • 1/2 šopka sveže sesekljanega koriandra
  • 1 čajna žlica kurkume
  • 1 čajna žlica karija
  • 1 jušna žlica kokosovega mleka
  • 6 paradižnikov
  • 150 g jogurta
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Ribji file operemo, otremo in narežemo na za grižljaj velike kose. Pokapamo jih z limonovim sokom.
  2. Čebuli in strok česna olupimo in na drobno sesekljamo. V loncu segrejemo maslov in v njem posušimo čebulo s česnom, da postekleni. Dodamo koriander, začimbe in kokosovo mleko ter dušimo 3 minute.
  3. Paradižnike operemo, osušimo in očistimo. Poparimo jih, olupimo, jim odstranimo semena in jih razpolovimo. Damo jih v lonec in vse skupaj pražimo 5 minut. Umešamo jogurt in segrejemo (ne vremo).
  4. Kose ribe damo v omako, pokrijemo in dušimo okoli 10 minut. Solimo in popramo.

Nasvet:

  • Namesto jogurta lahko uporabite večjo količino kokosovega mleka ali uporabite smetano za kuhanje (pazite na OH).
  • Kot prilogo lahko dodate nekaj rezin sveže zelene in/ali rdeče paprike.
  • K jedi se podata riž ali kuskus.
Objavljeno v: Kosila
Viri: