Ribji kari

Čas priprave: 25 min
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 8 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 8 g ogljikovih hidratov
- 40 g beljakovin
- 6 g maščob
- 260 kcal / 1092 kJ
Potrebujete (4 osebe)
- 750 g fileja morskega jezika
- sok 1 limone
- 2 čebuli
- 1 strok česna
- 1 jušna žlica masla
- 1/2 šopka sveže sesekljanega koriandra
- 1 čajna žlica kurkume
- 1 čajna žlica karija
- 1 jušna žlica kokosovega mleka
- 6 paradižnikov
- 150 g jogurta
- sol
- poper
Priprava
- Ribji file operemo, otremo in narežemo na za grižljaj velike kose. Pokapamo jih z limonovim sokom.
- Čebuli in strok česna olupimo in na drobno sesekljamo. V loncu segrejemo maslov in v njem posušimo čebulo s česnom, da postekleni. Dodamo koriander, začimbe in kokosovo mleko ter dušimo 3 minute.
- Paradižnike operemo, osušimo in očistimo. Poparimo jih, olupimo, jim odstranimo semena in jih razpolovimo. Damo jih v lonec in vse skupaj pražimo 5 minut. Umešamo jogurt in segrejemo (ne vremo).
- Kose ribe damo v omako, pokrijemo in dušimo okoli 10 minut. Solimo in popramo.
Nasvet:
- Namesto jogurta lahko uporabite večjo količino kokosovega mleka ali uporabite smetano za kuhanje (pazite na OH).
- Kot prilogo lahko dodate nekaj rezin sveže zelene in/ali rdeče paprike.
- K jedi se podata riž ali kuskus.