Sadje na žaru

Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 15 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo): 16 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 16 g ogljikovih hidratov
  • 0 g beljakovin
  • 0 g maščob
  • 3 g vlaknin
  • 16 g sladkorjev
  • 72 kcal

Potrebujete (6 oseb)

  • 3 hruške
  • 2 jabolki
  • 1 melona, narezana na kocke
  • 1 čajna žlica sladila
  • mešanica začimb za sadje (cimet, klinčki, vanilja, ingver …)

Priprava

  1. Hruške in jabolka olupite, narežite na četrtine in očistite.
  2. Vse sestavine med seboj dobro premešajte in razdelite na šest porcij.
  3. Iz alu folije (ali druge primerne embalaže, ki se postavi na žar) naredite zavitke, v katere ste dali sadje.
  4. Na žaru pecite 10-12 minut in servirajte.

Nasvet

Jed lahko naredite tudi z mešanico tropskega sadja (ananas, mango, papaja ipd.).

Objavljeno v: Sladice
Viri:
  • diabetes.org.uk