Svinjski chilindron

Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 45 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 19 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 19 g ogljikovih hidratov
- 9 g vlaknin
- 29 g beljakovin
- 7 g maščob
- 269 kcal / 1126 kJ
Potrebujete (4 porcije)
- 2 žlički repičnega olja
- 1 svinjska rezina (približno 400 g), razrezana na 4 kose
- 3 kosi sesekljane rdeče čebule
- 2 sesekljani rdeči papriki
- 4 stisnjeni stroki česna
- 2-3 žličke dimljene sladke paprike
- 1 čajna žlička posušenega rožmarina (lahko tudi vejico svežega)
- 400 g konzerviranega paradižnika
- 400 ml jušne osnove
- 320 g cvetov brokolija
Priprava
- V ponvi segrejte olje in dodajte svinjino. Ko svinjina porjavi, jo odstranite iz ponve in postavite na stran.
- V ponev dodajte čebulo in papriko ter mešajte 3-4 minute. Nato dodajte še česen, papriko, rožmarin in paradižnik. Primešajte osnovo in zavrite. Pokrijte in dušite 15 minut.
- Svinjino dajte nazaj v ponev in zavrite. Zmanjšajte toploto in dušite 20 minut, dokler svinjina ne postane mehka.
- Na pari pripravite brokoli in ga odstavite na stran, ko je pripravljen.
- Vzemite svinjino in jo pustite stati 5 minut, nato jo na tanko narežite ter skupaj z omako in brokolijem servirajte na krožnik.
Nasvet
- Namesto svinjine lahko uporabite fileje piščančjega ali jagnječjega vratu. Ta jed se dobro obnese tudi s fižolom, čičeriko ali lečo.
- Če nimate jušne osnove, lahko v 400 ml vode raztopite zelenjavno ali jušno kocko