Svinjski chilindron

Čas priprave: 20 min 

Čas kuhanja: 45 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 19 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 19 g ogljikovih hidratov
  • 9 g vlaknin
  • 29 g beljakovin
  • 7 g maščob
  • 269 kcal / 1126 kJ

Potrebujete (4 porcije)

  • 2 žlički repičnega olja
  • 1 svinjska rezina (približno 400 g), razrezana na 4 kose
  • 3 kosi sesekljane rdeče čebule
  • 2 sesekljani rdeči papriki
  • 4 stisnjeni stroki česna
  • 2-3 žličke dimljene sladke paprike
  • 1 čajna žlička posušenega rožmarina (lahko tudi vejico svežega)
  • 400 g konzerviranega paradižnika
  • 400 ml jušne osnove
  • 320 g cvetov brokolija

Priprava

  1. V ponvi segrejte olje in dodajte svinjino. Ko svinjina porjavi, jo odstranite iz ponve in postavite na stran.
  2. V ponev dodajte čebulo in papriko ter mešajte 3-4 minute. Nato dodajte še česen, papriko, rožmarin in paradižnik. Primešajte osnovo in zavrite. Pokrijte in dušite 15 minut.
  3. Svinjino dajte nazaj v ponev in zavrite. Zmanjšajte toploto in dušite 20 minut, dokler svinjina ne postane mehka.
  4. Na pari pripravite brokoli in ga odstavite na stran, ko je pripravljen.
  5. Vzemite svinjino in jo pustite stati 5 minut, nato jo na tanko narežite ter skupaj z omako in brokolijem servirajte na krožnik.

Nasvet

  • Namesto svinjine lahko uporabite fileje piščančjega ali jagnječjega vratu. Ta jed se dobro obnese tudi s fižolom, čičeriko ali lečo.
  • Če nimate jušne osnove, lahko v 400 ml vode raztopite zelenjavno ali jušno kocko
Objavljeno v: Kosila
Viri: