Svinjski zrezki na žaru z jabolki in česnom

Čas priprave: 25 min
Čas pečenja: 10-12 min
Ogljikovi hidrati (kos): 15 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 15 g ogljikovih hidratov
- 12 g sladkorjev
- 24 g beljakovin
- 4 g maščob
- 3 g vlaknin
- 198 kcal
Potrebujete:
- 4 narezani svinjski zrezki
- 6 zdrobljenih strokov česna
- sok 1 limone
- poper
- 2 jabolki
- 2 rdeči čebuli
- 2 žlici balzamičnega kisa
Priprava
- Zrezke, česen, limonin sok in poper dobro premešajte in dajte v hlailnik za 20 min. Še bolje je, če pustite čez noč, da se meso zmehča in prepoji.
- Narezite jabolka na četrtine in jim odtrsnite sredico. Vsako četrtino prerežite na pol, tako da boste dobili skupaj 16 rezin.
- Neolupljeno čebulo narežite na 1/2 cm debele obročke.
- Jabolka in čebulo dajte na žar in previdno obračajte. pustite, dokler se vse skupaj dobro ne zapeče.
- Ko je čebula zapečena, ji odstranite lupino, poškropite obročke z balzamičnim kisom in premešajte.
- Na žar dodajte svinjske zrezke ter jih pecite na vsaki strani 3-5 minut (odvisno od debeline).
- Jed postrezite z veliko solate.