Svinjski zrezki na žaru z jabolki in česnom

Čas priprave: 25 min
Čas pečenja: 10-12 min

 Ogljikovi hidrati (kos): 15  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 15 g ogljikovih hidratov
  • 12 g sladkorjev
  • 24 g beljakovin
  • 4 g maščob
  • 3 g vlaknin
  • 198 kcal

Potrebujete:

  • 4 narezani svinjski zrezki
  • 6 zdrobljenih strokov česna
  • sok 1 limone
  • poper
  • 2 jabolki
  • 2 rdeči čebuli
  • 2 žlici balzamičnega kisa

Priprava

  1. Zrezke, česen, limonin sok in poper dobro premešajte in dajte v hlailnik za 20 min. Še bolje je, če pustite čez noč, da se meso zmehča in prepoji.
  2. Narezite jabolka na četrtine in jim odtrsnite sredico. Vsako četrtino prerežite na pol, tako da boste dobili skupaj 16 rezin.
  3. Neolupljeno čebulo narežite na 1/2 cm debele obročke. 
  4. Jabolka in čebulo dajte na žar in previdno obračajte. pustite, dokler se vse skupaj dobro ne zapeče.
  5. Ko je čebula zapečena, ji odstranite lupino, poškropite obročke z balzamičnim kisom in premešajte.
  6. Na žar dodajte svinjske zrezke ter jih pecite na vsaki strani 3-5 minut (odvisno od debeline).
  7. Jed postrezite z veliko solate.
Objavljeno v: Kosila