Svinjski zrezki na žaru z jabolkom in česnom
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 15 min
Ogljikovi hidrati (na porcijo): 15 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):
- 15 g ogljikovih hidratov
- 24 g beljakovin
- 4 g maščob
- 3 g vlaknin
- 12 g sladkorjev
- 198 kcal
Potrebujete (4 osebe)
- 4 tanjši svinjski zrezki (teže približno 400 g)
- 6 strtih strokov česna
- sok 1 limone
- poper
- 2 jabolki
- 2 rdeči čebuli
- 2 žlici balzamičnega kisa
Priprava
- Zrezke, česen, limono in poper dobro premešajte tako, da bodo zrezki prekriti z začimbama in prepojeni s sokom ter postavite na hladno za vsaj 20 minut ali čez noč.
- Narežite jabolka na četrtine in jih očistite. Vsako četrtino nato prerežite še na pol, tako da boste dobili 16 rezin.
- Narežite čebulo na 1/2 cm velike obročke. Pustite jo v lupini, saj na žaru tako obročki ne bodo razpadli.
- Jabolčne rezine in čebulo dajte na žar (ali v ponev, ki se ne sprijema). Čebulne obročke previdno obračajte, da se ne razpadejo in pazite, da se ne prežge.
- Ko so jabolčne rezine in čebulni obročki na pol pečeni, slednje olupite, vse skupaj pokapajte z balzamičnim kisom in na žar pristavite še zrezke.
- Svinjske zrezke pustite, da se pečejo nekje med 3-5 minut na stran. Če niste prepričani o pečenosti, jih prerežite na pol in preverite, da meso ni rožnato.
- Ko so zrezki pečeni, vse sestavine servirajte ob veliki skledi sveže solate.