Svinjski zrezki na žaru z jabolkom in česnom

Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 15 min

 Ogljikovi hidrati (na porcijo): 15 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (na porcijo):

  • 15 g ogljikovih hidratov
  • 24 g beljakovin
  • 4 g maščob
  • 3 g vlaknin
  • 12 g sladkorjev
  • 198 kcal

Potrebujete (4 osebe)

  • 4  tanjši svinjski zrezki (teže približno 400 g)
  • 6  strtih strokov česna 
  • sok 1 limone
  • poper
  • 2 jabolki
  • 2 rdeči čebuli
  • 2 žlici balzamičnega kisa

Priprava

  1. Zrezke, česen, limono in poper dobro premešajte tako, da bodo zrezki prekriti z začimbama in prepojeni s sokom ter postavite na hladno za vsaj 20 minut ali čez noč.
  2. Narežite jabolka na četrtine in jih očistite. Vsako četrtino nato prerežite še na pol, tako da boste dobili 16 rezin.
  3. Narežite čebulo na 1/2 cm velike obročke. Pustite jo v lupini, saj na žaru tako obročki ne bodo razpadli.
  4. Jabolčne rezine in čebulo dajte na žar (ali v ponev, ki se ne sprijema). Čebulne obročke previdno obračajte, da se ne razpadejo in pazite, da se ne prežge.
  5. Ko so jabolčne rezine in čebulni obročki na pol pečeni, slednje olupite, vse skupaj pokapajte z balzamičnim kisom in na žar pristavite še zrezke.
  6. Svinjske zrezke pustite, da se pečejo nekje med 3-5 minut na stran. Če niste prepričani o pečenosti, jih prerežite na pol in preverite, da meso ni rožnato.
  7. Ko so zrezki pečeni, vse sestavine servirajte ob veliki skledi sveže solate.
Objavljeno v: Kosila
Viri:
  • diabetes.org.uk