Tandoori piščanec in zelenjava

Čas priprave: 15 min

Čas pečenja: 15 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 24 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 24 g ogljikovih hidratov
  • 8 g vlaknin
  • 41 g beljakovin
  • 5 g maščob
  • 318 kcal / 1331 kJ

Potrebujete (2 porciji)

  • 300 g piščančjih prsi brez kože
  • 1 žlica navadnega jogurta z nizko vsebnostjo maščob
  • 1 žlička paprike
  • 1 žlička mlete kumine
  • 1 žlička kurkume
  • 4 prepolovljeni paradižniki
  • 1 žlička garam masale
  • 1 žlička repičnega olja
  • 2 veliki rdeči čebuli, razrezani na četrtine

Priprava

  1. Pečico segrejte na 200 °C. Piščanca narežite na kocke in ga dajte v skledo skupaj z jogurtom, papriko, kumino, kurkumo in dobro premešajte.
  2. Paradižnik potresite z začimbo garam masala.
  3. Pekač rahlo naoljite in po njem enakomerno razporedite čebulo in poper. Nato položite koščke piščanca, po vrhu pa razporedite še paradižnik.
  4. Pecite 15 minut oziroma dokler piščanec ni dovolj pečen. Postrezite z rižem basmati ali s solato.

Nasvet

  • Uporabite curry pasto, če nimate vseh začimb. Za dodaten okus lahko po vrhu naribate svež ingver in česen.
  • Piščanca, začimbe in jogurt lahko skupaj zmešate v vrečki za hrano ter nekaj ur marinirate v hladilniku, da se okusi vpijejo/premešajo.
  • Začinjene jedi običajno ne potrebujejo dodane soli.
Objavljeno v: Kosila
Viri: