Tandoori piščanec in zelenjava
Čas priprave: 15 min
Čas pečenja: 15 min
Ogljikovi hidrati (porcija): 24 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 24 g ogljikovih hidratov
- 8 g vlaknin
- 41 g beljakovin
- 5 g maščob
- 318 kcal / 1331 kJ
Potrebujete (2 porciji)
- 300 g piščančjih prsi brez kože
- 1 žlica navadnega jogurta z nizko vsebnostjo maščob
- 1 žlička paprike
- 1 žlička mlete kumine
- 1 žlička kurkume
- 4 prepolovljeni paradižniki
- 1 žlička garam masale
- 1 žlička repičnega olja
- 2 veliki rdeči čebuli, razrezani na četrtine
Priprava
- Pečico segrejte na 200 °C. Piščanca narežite na kocke in ga dajte v skledo skupaj z jogurtom, papriko, kumino, kurkumo in dobro premešajte.
- Paradižnik potresite z začimbo garam masala.
- Pekač rahlo naoljite in po njem enakomerno razporedite čebulo in poper. Nato položite koščke piščanca, po vrhu pa razporedite še paradižnik.
- Pecite 15 minut oziroma dokler piščanec ni dovolj pečen. Postrezite z rižem basmati ali s solato.
Nasvet
- Uporabite curry pasto, če nimate vseh začimb. Za dodaten okus lahko po vrhu naribate svež ingver in česen.
- Piščanca, začimbe in jogurt lahko skupaj zmešate v vrečki za hrano ter nekaj ur marinirate v hladilniku, da se okusi vpijejo/premešajo.
- Začinjene jedi običajno ne potrebujejo dodane soli.