Tropske ledene lizike iz sadja in vina

Čas priprave: 10 min + zamrzovanje

 Ogljikovi hidrati (porcija): 3  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 3 g ogljikovih hidratov
  • 1 g vlaknin
  • 0,2 g beljakovin
  • 1 g maščob
  • 34 kcal / 142 kJ

Potrebujete (11 porcij)

  • 100 ml suhega belega vina
  • 100 ml limonade brez dodanega sladkorja
  • 100 g zamrznjene mešanice tropskega sadja

Priprava

  1. Združite vino in limonado v majhnem vrču in postavite na stran. Mešanico tropskega sadja enakomerno porazdelite v 4 kalupe za sladoledne palčke.
  2. Sladoledne palčke s sadjem napolnite z vinsko mešanico in vstavite lesene palčke ali pokrijte s pokrovi, da po zamrznitvi nastane oblika sladoledne lučke.
  3. Pustite v zamrzovalniku 5-6 ur oziroma dokler ni dovolj zamrznjeno.

Nasvet: 

  • Za vegansko različico uporabite jogurt na osnovi soje.
  • Če ne želite uporabiti alkohola, zamenjajte vino za limonado.
Objavljeno v: Brezmesne jedi , Sladice
Viri: