Večplastna torta iz jogurta

Čas priprave: 15 min + 4-5 ur zamrzovanja
Ogljikovi hidrati (porcija): 10 g |
Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):
- 10 g ogljikovih hidratov
- 2 g vlaknin
- 3 g beljakovin
- 0,3 g maščob
- 45 kcal / 188 kJ
Potrebujete (12 porcij)
- 250 g zamrznjenega mešanega jagodičevja
- 450 g naravnega jogurta brez maščob
- 2 žlici (granuliranega) sladila
- 250 g sesekljanega manga (1 velik svež zrel mango, lahko uporabite tudi zamrznjenega)
- 300 g olupljenega svežega kivija (približno 3-4 kiviji)
Priprava
- Dodajte četrtino zamrznjenega jagodičevja na dno podolgovatega ali tortnega pekača.
- Preostanek jagodičevja zmešajte s 150 g jogurta in z 1 žlico sladila. Mešanico razporedite po jagodičevju na dnu pekača. Poravnajte z lopatico in položite v zamrzovalnik, pri čemer pazite, da je pekač poravnan. Pustite stati 1-1,5 ure.
- Mango zmešajte z 200 g jogurta in ga nato namažite na vrhu jagodičevja. Vrnite pekač v zamrzovalnik in pazite, da je poravnan. Pustite v zamrzovalniku še eno uro ali dve, dokler se vse ne strdi.
- Kivi zmešajte s 100 g jogurta in z 1 žlico sladila. Ponovite postopek in ga enakomerno razporedite po mangu. Pokrijte s prozorno folijo ter dajte v zamrzovalnik še za vsaj 2 uri ali čez noč.
- Torto vzemite iz zamrzovalnika. Preden jo narežete in postrežete, jo pustite stati 15 minut.
Nasvet:
- Uporabite sadje različnih kontrastnih barv.
- Če v jogurt vmešate zamrznjeno sadje, bo zamrznilo hitreje kot sveže sadje.
- Torto narežite z nazobčanim nožem, potopljenim v vročo vodo.
- Za obogatitev okus lahko sadje in/ali jogurt tudi začinite (vanilja, cimet, rum …).