Začinjena pečena čičerika

Čas priprave: 5 min
Čas pečenja: 25-30 min

 

 Ogljikovi hidrati (porcija):  5 g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija – 42 g):

  • 5 g ogljikovih hidratov
  • 2 g vlaknin
  • 3 g beljakovin
  • 4 g maščob
  • 64 kcal

Potrebujete (6 porcij):

  • 400 g čičerike (kuhane ali iz konzerve)
  • 2 žlici olja
  • 1/2 žlice mlete kumine
  • 1/2 žlice mletega čilija

Priprava

  1. Segrejte pečico na 190 ºC.
  2. Na pekač položite papir za peko, ga rahlo naoljite in postavite v pečico za 3 minute.
  3. Suho čičeriko enakomerno stresite na pekač in postavite v pečico za 15 minut. Vmes jo rahlo premešajte.
  4. Pekač vzemite iz pečice in stresite čičeriko v posodo. Dodajte ji preostanek olja, kumino in čili. Vse nežno in dobro premešajte. Mešanico ponovno stresite na pekač po katerem enakomerno porazdelite čičeriko, ki jo med pečenjem premešate, da se enakomerno zapeče. Pecite 10-15 minut.
Objavljeno v: Malice , Večerje , Brezmesne jedi