Zelenjavna musaka

Čas priprave: 40 minut 

Čas pečenja: 35 min

 Ogljikovi hidrati (porcija): 24  g


Hranilna in energetska vrednost jedi (porcija):

  • 24 g ogljikovih hidratov
  • 7 g vlaknin
  • 9 g beljakovin
  • 3 g maščob
  • 168 kcal / 703 kJ

Potrebujete (6 porcij)

  • 1 sladki krompir (ca. 350 g), olupljen in narezan na 0,5 cm debele rezine
  • 1 na tanko narezan jajčevec
  • 1 čajna žlička repičnega olja
  • 2 drobno sesekljani srednji čebuli
  • 3 narezani stroki česna
  • 1 drobno sesekljana rdeča paprika
  • 1 drobno sesekljana rumena paprika
  • 1 bučka, drobno narezana na kocke
  • 1 nariban korenček
  • 400 g konzervirane leče, odcejene
  • 400 g paradižnika iz pločevinke
  • 1 čajna žlička origana
  • 1 čajna žlička timijana

Za preliv:

  • 200 g grškega jogurta z 0 % maščobe
  • 50 g drobno naribanega polmastnega čedar
  • 1 zvrhana žlička mletega cimeta

Priprava

  1. Pečico segrejte na 180 ° C. Rezine sladkega krompirja kuhajte, dokler se ne zmehčajo. Odcedite in postavite na stran.
  2. Rezine jajčevcev pecite 4 minute na vsaki strani, nato postavite na stran.
  3. V ponev dajte olje in dodajte čebulo. Ko začne čebula rjaveti, dodajte papriko, bučke in korenje. Pražite 5 minut. Dodajte še česen, lečo, paradižnik, origano in timijan. Zavrite, zmanjšajte ogenj, pokrijte in dušite 5 minut.
  4. Medtem naredite preliv: zmešajte jogurt, sir in cimet.
  5. V posodo, primerno za v pečico, položite plast jajčevcev, dodajte del zelenjavne omake, ki ste jo naredili in nato pa plast sladkega krompirja. Prelijte z omako ter nadaljujte po takem zaporedju in končajte z jajčevci.
  6. Po vrhu lazanjo prelijte z jogurtovo mešanico in pecite 15 minut.

Nasvet

  • Musako lahko pripravite v manjšem, porcijskem pekaču, ki ga postrežete neposredno na mizo.
  • Za najboljši okus pred serviranjem pustite stati 5-10 minut.
Objavljeno v: Kosila , Brezmesne jedi
Viri: